Kruibeke - 20171015
Herfstwandeling gevolgd door pelgrimsbabbel

Kruibeke, zondag 15 oktober 2017
Herfstwandeling gevolgd door pelgrimsbabbel

Waterval Kruibeke


Weer heel wat leden zullen hun camino achter de rug hebben in september. Altijd begeesterend om te kunnen delen hoe je je onderweg-zijn beleefde, en voor (toekomstige) pelgrims altijd nuttig om uit zo recent mogelijke informatie te kunnen leren.

Omdat afdeling Antwerpen zich ook op Linkeroever uitstrekt, kozen we eens voor Kruibeke met zijn vlot af te stappen Barbierbeekroute (8,4 km). Bijzondere attractie is de pas in gebruik zijnde "waterval van Kruibeke”, een ingenieus in- en uitstroomsysteem van het Scheldewater in een overstromingsgebied, puur op basis van de getijdenwerking. Op termijn zullen slikken en schorren ontstaan zoals in Het Verdronken Land van Saeftinghe. De wandeling passeert op het moment van de werking van de waterval. Hier krijg je een idee over haar "woeste” geweld op een plek waar je het helemaal niet verwacht.

Programma:
  • 10.00 uur: onthaal in "Ons Huis”, Onze-Lieve-Vrouwplein 9, Kruibeke   
  • 11.00 uur: start van de wandeling
  • 14.00 uur: lunch in "Ons Huis”, gevolgd door de babbel met uitwisseling van caminobelevingen en informatie (einde voorzien rond 17.00 uur). Gelieve picknick mee te brengen, de drank is ter plaatse te bestellen.

Bereikbaarheid:
  • Ofwel rechtstreeks naar "Ons Huis” in Kruibeke (E17 afrit Kruibeke/Beveren).
  • Ofwel vanaf Rechteroever via de veerdienst Hoboken-Kruibeke.
Parkeren kan dan in de Leo Bosschartlaan die uitgeeft op het veer.
Afvaart om 9.15 of 9.45 uur (wees 10 à 15 minuten vooraf aanwezig!).
Na aankomst op Linkeroever is het  1,7 km stappen tot "Ons Huis”, aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk.
Noot: wie de afvaart van 9.45 uur mist, kan met de wagen zeker nog op tijd zijn voor de wandeling.

Deelname: 5 euro, twee consumpties inbegrepen.

Inschrijven: vóór 9 oktober via afdelingantwerpen@compostelagenootschap.be én door overschrijving op BE73 0017 0228 8160 van het Vlaams Compostelagenootschap Afdeling Antwerpen, telkens met vermelding van je voornaam, naam, lidnummer en het totaal aantal personen waarvoor je inschrijft. (Enkel leden van het Vlaams Compostelagenootschap zijn verzekerd.)

Inlichtingen: Ferdi Mattys 0489 46 91 66 en na 18 september ook Paul Linders 0486 88 52 50