Praatcafé. Camino moeten afbreken of niet kunnen vertrekken? Wat doet dat met jou?

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 28/11/2020
13:30 - 16:30

Locatie
Zaal De Kwint

Categorieën

Organisatie
Afdeling Limburg


Opzet

De coronacrisis heeft er stevig ingehakt. En nog. Op zo wat alle levensdomeinen heeft het virus zijn impact. Lichamelijke schade door ziekte, economische schade, maar ook psychosociale schade. Dit laatste geldt ook voor vele pelgrims die hun soms lang van te voren gedroomde en voorbereide camino moesten afbreken, uitstellen of misschien zelfs definitief schrappen van hun wensenlijst. Een vluchtige kijk op de sociale media leert ons dat pelgrims hier heel verschillend mee omgaan. Verdriet, teleurstelling, spijt, woede, opstandigheid, hoop … maar ook berusting, acceptatie en strijdlust completeren het rijk geschakeerde gevoelenspalet van de ‘getroffen’ pelgrim.

Met dit praatcafé willen wij pelgrims die hun camino moesten afbreken of uitstellen de kans bieden om hun ervaringen en gevoelens met deze onvoorziene samenloop van omstandigheden met elkaar te delen en mogelijk elkaar hierbij tot steun te zijn. Verbinding ontstaat niet enkel op basis van het delen van prettige ervaringen. Aan de hand van prikkelende en uitnodigende vragen en stellingen krijgen de deelnemers de kans om in groepjes van wisselende samenstelling (max. 5 personen) hun verhaal met elkaar te delen, te reflecteren en, wie weet, vooruit te kijken. Helemaal geslaagd is de bijeenkomst als de frustratie een beetje plaats kan maken voor nieuwe energie die toelaat weer vooruit te blikken.

Begeleiding: Lieve Gommers en Nico Bringmans.
Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected]

We zorgen voor een coronaveilige samenkomst. Mocht dit praatcafé vanwege coronamatregelen op de geplande datum en plaats niet kunnen doorgaan, dan zal het praatcafé op dezelfde datum en hetzelfde uur online plaatsvinden. Ook op die manier kunnen wisselende praatgroepjes samengesteld worden. Pelgrims die ingeschreven hebben zullen desgevallend tijdig de nodige instructies krijgen voor de online deelname.

Deelnemen

Enkel leden kunnen deelnemen. Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20.

Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 22-11-2020. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Reflectie.
Verbinding.
Er is altijd weer licht aan het eind van de tunnel.

Inschrijvingen

Je moet inloggen om in te schrijven.


Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?