Terugkomdag

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 23/11/2019
09:00 - 16:00

Locatie
Klooster Don Bosco

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Leuven, Vlaams Compostelagenootschap, Werkgroep Spiritualiteit


Opzet

Zin om weer eens in de pelgrimssfeer te vertoeven? Om te luisteren naar de verhalen van andere pelgrims? Om een nieuw pelgrimsavontuur verder te laten rijpen? Om de ervaringen van thuisgebleven partners te leren kennen? Kom dan naar de jaarlijkse terugkomdag. Een activiteit die elke pelgrim een gelukzalig gevoel geeft.

Programma

09.00 u. – Warm onthaal met koffie en thee.

10.00 u. – Welkomstwoord van de voorzitter. Stemmingsmoment.

10.15 u. – Keuze uit:

 • Spirituele boswandeling: in kleine wandelgroepen delen we onze pelgrimservaringen.
 • ‘Ons stempelboekje spreekt’. Stempels die bewijzen waar je liep en waar je sliep. Ze tonen je ook wat je niet op de stempels ziet. Wat heeft een stempel gedrukt op jouw camino? Breng je stempelboekje mee naar de terugkomdag. Tijdens de activiteit kan je vervolgens vertellen welke stempel in jouw geheugen gegrift staat en een grote indruk maakte.
 • ‘De stem van de thuisblijver’. De thuisblijver moet zeker niet thuis blijven op onze terugkomdag. Wij verwelkomen jou graag, wij willen jouw stem horen. Ook de partner, ouder, kind, broer of zus van wie op pelgrimstocht trekt heeft haar/zijn verhaal, een verhaal dat niet altijd unisono blijmoedig is en vol van verbondenheid met de pelgrim, een verhaal soms van pijn, verdriet, eenzaamheid, de last om ondertussen alles draaiende te houden en zorg te dragen voor al wie aandacht nodig heeft, een verhaal soms van frustratie dat men zelf niet mee op stap kan omdat gezondheid of zorg voor anderen dit beletten. We willen die verhalen met elkaar delen, lotgenoten samenbrengen. Het verhaal van een pelgrimstocht is nooit af. En het kan zeker niet volledig zijn als er het verhaal van de thuisblijver niet wordt naast gelegd. Thuisblijver, wij verwelkomen jou heel graag.
 • Boswandeling voor jonge pelgrims met de nadruk op ontmoeten.
 • Café ‘De ware Jakob’: ervaringen, foto’s, herinneringen … uitwisselen.

12.00 u. – Soep en je eigen of door ons verzorgde picknick nuttigen. Uitreiking herinneringstegel 2019. Opgelet! Je dient ons op voorhand een scan of kopie van je compostela te bezorgen. Klik hier om te vernemen hoe je dat doet.

13.45 u. – Keuze uit:

 • ‘Camino vraag- en antwoordspel’. In een relaxte sfeer kun je je kennis over de camino en alles wat daarmee samenhangt testen in een vraag- en antwoordspel. Geen expert? Geen nood! Quizzen is niet enkel bedoeld om je kennis te testen, je kunt er ook heel wat van opsteken. 100 vragen, 400 antwoorden! Elke vraag wordt begeleid door een geprojecteerde foto en biedt 4 antwoordmogelijkheden. Aan het eind van de quiz laten we alle correcte antwoorden nog eens de revue passeren. Als je je uitgedaagd voelt, schrijf dan in voor deze activiteit!
 • Wandeltocht: dwalen door Heverlee bos in herfsttooi.
 • ‘Jongeren vertellen’: het verhaal van een jonge enthousiaste pelgrim.
 • Café ‘De ware Jakob’: ervaringen, foto’s, herinneringen … uitwisselen.

16.00 u. – Einde

Tussendoor is de pelgrimswinkel open en kan je al een voorraad nieuwe dromen openvouwen.

Meer inlichtingen bij Dees Van Caeyzeele, [email protected], 0472 32 36 47

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot 18.11.2019.

Kies hieronder bij ‘Deelname aan de terugkomdag met aangeboden soep én picknick’ of bij ‘Deelname aan de terugkomdag met eigen picknick’ eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in.

Kies daarna een van de vier deelactiviteiten in de voormiddag uit en een van de vier deelactiviteiten in de namiddag. Selecteer weer het aantal personen dat je wil inschrijven. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet het totaalbedrag ten laatste tegen 19.11.2019 over te schrijven op bankrekeningnummer BE06 2800 5620 0322 van het Vlaams Compostelagenootschap met vermelding van “Terugkomdag”, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Rustmoment tijdens de spirituele wandeling
Rustmoment tijdens de spirituele wandeling
Wandelen door het bos van Heverlee
Ervaringen uitwisselen in Café De Ware Jakob

Hoe geraak je er?

Het Klooster Don Bosco, Don Boscolaan 15, 3050 Oud-Heverlee, vlakbij de Waversebaan, is prima bereikbaar.

 • Openbaar vervoer: buslijn 337 Leuven-Waver. Vertrek Leuven-Station (perron 14): 9.15 of 10.11 u. Reistijd: 17 minuten. Afstaphalte: Don Bosco. Je kan ook met de trein komen tot Station Oud-Heverlee op de lijn Leuven-Ottignies (Leuven 8.56, Oud-Heverlee 9.06 u.) en dan één kilometer wandelen.
 • Met de wagen geef je best ‘Kloosterdreef, Oud-Heverlee’ als bestemming in.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?