Wandeling door de Galgebossen vanuit Poperinge 2.0

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 10/09/2022
10:00 - 16:00

Locatie
Station Poperinge

Soort activiteit Geen categorieën

Organisator


Opzet

Na de uitgeregende versie op 28 november vorig jaar willen wij graag – op aanvraag van velen – deze mooie wandeling overdoen. Hopelijk ditmaal in betere omstandigheden. Het programma blijft grotendeels hetzelfde met uitzondering van het brouwerijbezoek dat niet meer aangeboden wordt op de oude locatie. Wij waren trouwens de allerlaatste groep die dit tijdens bezoek mochten ‘proeven’.

We starten de wandeling aan het station van Poperinge. Via de knooppunten van het wandelnetwerk Hoppeland stappen we door een mooie mix van stille landwegen en onverharde paden. De tocht brengt ons eerst naar de Galgebossen, jarenlang het privébezit van de Graven van Vlamertinge. Nu is het eigendom van het Agentschap Natuur en Bos en voor iedereen toegankelijk. Na ongeveer twee uur wandelen komen wij aan bij de eeuwenoude herberg ‘De Vuile Seule’. Seule betekent emmer in het plaatselijk dialect. Daar genieten we van kip aan het spit of een vegetarische burger.

Na het middagmaal trekken we verder, aanvankelijk nog door het bos, maar al vlug bereiken we via landelijke wegen de Poperingevaart. Ditmaal hopelijk in haar gedaante van  flinke beek en niet van binnenzee zoals tijdens onze wandeling vorige jaar. We wandelen afwisselend langs beide oevers tot in de Hoppestad. Daar kunnen we echt niet om het Burggraaf Frimoutpark heen. Dirk Frimout, onze allereerste astronaut, opende zelf in 2002 het enige park in het centrum van de stad. We staan hier even stil bij het monument van de ‘letterlijk’ Gevallen Soldaat en als de tijd het toelaat houden we even halt bij de executiepaal op de binnenkoer van het stadhuis.

Na de wandeling bezoeken we het Hopmuseum, waar brouwerij De Plukker nu zijn stek heeft. Met gids en met een proevertje aan het einde. Het station bevindt zich op ongeveer 350 meter van het museum en de markt van Poperinge.

Praktisch

De wandelafstand bedraagt ongeveer 18 km. We starten om 10 uur aan het station van Poperinge. Met de trein is dus het makkelijkst, maar in de omgeving van het station is voldoende parkeermogelijkheid. De wandeling met maaltijd in de Vuile Seule én het geleid museumbezoek kost € 30 p.p. Iets meer dan vorig jaar, maar naast de toegangsprijs in het museum, zijn we ook verplicht een gids te nemen per dertig deelnemers.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 4.9.2022.
Kies, naargelang je de wensen voor het middagmaal, het aantal personen die je ervoor wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet ten laatste op maandag 5.9.22 het totaalbedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE80 0017 0228 9877 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Zuidwest met vermelding van ‘Wandeling Poperinge 2.0’, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

De Poperingevaart kronkelt door het landschap
De Galgebossen

Foto 1 van Koen Himpe [CC BY]
Foto 2 van Koen Werniers © www.photo-memories.be

Inschrijvingen

Soort ticket Prijs Aantal tickets
1. Wandeling inclusief middagmaal en geleid museumbezoek
Als middagmaal: kip aan 't spit
€ 30,00
1. Wandeling inclusief middagmaal en geleid museumbezoek
Als middagmaal: vegetarische burger
€ 30,00

Contactpersoon (wie de inschrijving hierboven invulde)


Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?