Restauratiewerken aan de kathedraal van Santiago

Pelgrims die dezer dagen aankomen bij de kathedraal van Santiago de Compostela zullen mogelijk teleurgesteld zijn wanneer ze merken dat zowel het interieur als het exterieur grondig gerestaureerd wordt. De restauratiewerken aan de kathedraal zijn noodzakelijk om deze klaar te maken voor het Heilig Jaar 2021. De werken zullen zeker nog tot in 2020 duren. Een precieze einddatum is niet bekend.

De restauraties betreffen het baldakijn, het zilveren altaar en het ijzerwerk, de beschildering van de koepel, het transept en het koor. Ook de verticale wanden van de kooromgang en de binnenmuren en gewelven van het middenschip, evenals de zijbeuken worden aangepakt.

Het spijtige gevolg is wel dat de missen in de basiliek zijn opgeschort. De pelgrimsmis van 12 u. gaat tijdens de werkzaamheden door in de kerk van San Francisco. Ook de botafumeiro vliegt niet meer door de kathedraal. De kathedraal blijft wel open en je kunt het borstbeeld van de apostel nog steeds gaan omhelzen. De openingstijden van de kathedraal zijn van 9 u. tot 19 u. Let wel! De enige toegangsdeur tijdens de werken is die van Praterías, te zien op de foto hierboven.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?