Groepslidmaatschap

Wie kan als groep inschrijven?

Niet elke groep van meer dan twee personen komt in aanmerking voor een groepslidmaatschap. Bij de inschrijving beoordeelt het Vlaams Compostelagenootschap of:

  • de groep een school, vereniging of organisatie betreft die zich richt op niet-economische doelen;
  • de groep de intentie heeft om in de pelgrimsgeest die het Genootschap voorstaat, tochten te organiseren naar Santiago de Compostela;
  • de normen en waarden die de groep uitdraagt, op generlei wijze in tegenspraak zijn met die van het Genootschap.

Wanneer het Vlaams Compostelagenootschap vaststelt dat de groep niet langer voldoet aan bovengestelde criteria, eindigt het groepslidmaatschap op de eerstvolgende vervaldag.

Voordelen

De vertegenwoordiger van de groep geniet dezelfde voordelen als een gewoon lid. Verneem hier meer over de voordelen.

Voor de groepsleden zijn de voordelen beperkt tot:

  • het gratis ontvangen van één credencial (stempelboekje) per groepslid;
  • de deelname aan de Dag van de Pelgrim – Pelgrimszegen én de Terugkomdag aan dezelfde voorwaarden als andere deelnemers; meer informatie over deze activiteiten en de mogelijkheid om in te schrijven vind je via de activiteitenpagina;
  • het ontvangen op de Terugkomdag van een pelgrimstegel met het logo van het Genootschap en de vermelding van het jaar waarin je de tocht hebt afgelegd.

Je groep aanmelden (Stap 1)

In de groep duid je één persoon aan als vertegenwoordiger. In een e-mail naar [email protected]compostelagenootschap.be beschrijf je kort de groep, eventueel het ontstaan ervan en de bedoeling van de tocht. Op de eerstvolgende bestuursvergadering beslist de raad van bestuur over de erkenning als groep voor een groepslidmaatschap. Zodra je een positief antwoord krijgt van het bestuur, kun je de volgende stappen ondernemen.

Je groep inschrijven (Stap 2)

Als vertegenwoordiger van de groep maak je eerst een gewoon lidmaatschap aan. Opgelet! Wanneer je al een persoonlijk lidmaatschap hebt bij het Vlaams Compostelagenootschap, dien je als vertegenwoordiger nog een apart lidmaatschap aan te kopen. Hierbij dient het e-mailadres bij de inschrijving voor het lidmaatschap verschillend te zijn van het e-mailadres dat je gebruikt voor je persoonlijk lidmaatschap. Je kiest best je e-mailadres van je school, vereniging of organisatie. Of je maakt een [email protected], [email protected] … e-mailadres aan.

Woon je in België, dan bedraagt de lidmaatschapsbijdrage € 32 per jaar. Wie in het buitenland woont, betaalt € 42. Kies je voor domiciliëring dan krijg je meteen € 2 korting. Het lidmaatschap is geldig voor één jaar vanaf de datum van de online domiciliëring, de online betaling of de ontvangst van de bankoverschrijving. Na domiciliëring of betaling activeren we je lidmaatschap.

Na het aanmaken van het lidmaatschap keer je naar deze pagina terug om Stap 3 uit te voeren.

Je groep inschrijven (Stap 3)

Je logt in met de gebruikersnaam (= e-mailadres) en wachtwoord die je als vertegenwoordiger hebt aangemaakt.

Je downloadt het formulier waarop je de deelnemende groepsleden invult. Kruis op het formulier het vakje aan vóór de zinsnede … de deelnemende groepsleden op te lijsten. Is het voor jou mogelijk om meteen de stempelboekjes aan te vragen, kruis dan ook het vakje aan vóór de zinsnede … stempelboekjes aan te vragen voor de deelnemende groepsleden. Stuur daarna het ingevulde formulier naar [email protected]compostelagenootschap.be.

Je schrijft het totaalbedrag van € 5 x het aantal leden vermeld op de groepslijst over naar bankrekening BE06 2800 5620 0322 van het Vlaams Compostelagenootschap met vermelding van Groepslidmaatschap en de naam van je school, vereniging of organisatie.

Stempelboekje aanvragen (Stap 4)

Was je als vertegenwoordiger van de groep niet meteen in de mogelijkheid om stempelboekjes aan te vragen voor de groepsleden, dan kan dat op een later tijdstip nog steeds.

Je past desgevallend het groepsledenformulier aan, dat je in Stap 3 hebt verzonden. Of je downloadt het formulier opnieuw en je vult de gegevens van de deelnemers in. Kruis op het formulier voor de aanvraag van de stempelboekjes het vakje aan voor de zinsnede … stempelboekjes aan te vragen voor de deelnemende groepsleden. Stuur daarna het ingevulde formulier naar [email protected]compostelagenootschap.be.

Wij versturen de stempelboekjes in één zending aan de vertegenwoordiger van de groep, die zelf instaat voor verdeling onder de groepsleden.

Pelgimstegel ontvangen (Stap 5)

Als de vertegenwoordiger aan [email protected]compostelagenootschap.be een scan bezorgt van de compostela van elk groepslid, ontvangen die groepsleden op de Terugkomdag een pelgrimstegel. Bij de inschrijving voor de Terugkomdag geeft de vertegenwoordiger aan welk groepslid een pelgrimstegel wenst te ontvangen.

Opgelet! We verzenden geen tegels die we niet kunnen overhandigen tijdens de Terugkomdag. Na een afspraak via [email protected]compostelagenootschap.be kan de vertegenwoordiger de overige tegels afhalen in ons secretariaat in Mechelen, enkel open op zaterdag van 10 tot 16 uur, behalve op feestdagen, paaszaterdag en in de kerstvakantie. Kijk hier voor de bereikbaarheid.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?