Derde etappe “Vree Wijze Wandeling rond Gent”

Wanneer

za 12/10/2024    
08:30 - 17:30

Inschrijven

€ 10,00
Schrijf nu in

Waar

Station Gent-Sint-Pieters
Gent-Sint-Pieters, Gent, 9000
Kaart wordt geladen...

Event Type

Organisator

Opzet

Dit is al de derde etappe van de gloednieuwe, inspirerende en hedendaagse pelgrimsweg “Vree Wijze Pelgrimsweg rond Gent”.
Het idee van deze ‘Vree Wijze pelgrimsweg rond Gent’ (VWG) ontstond in volle coronatijd. Jules Van Wambeke ging op zoek naar inspirerende wegen in de volle natuur rond Gent. De uiteindelijke route werd op punt gesteld in samenwerking met Claudine Lybaert en omvat een lus van 200 km met mooie plekjes die uitnodigen om even stil te staan.

De wandeling (14 km) staat deze keer volledig in het teken van ‘De Oude Kale’, één van de grootste beken in de streek die, voor de ijstijden, zelfs tot de aan de Leie reikte.

We verzamelen aan het treinstation van Gent-Sint-Pieters en reizen in groep met het openbaar vervoer naar Lovendegem kerk. Daar start de wandeling in de vallei van de Oude Kale. We wandelen eerst richting Vinderhoute en daarna naar de Oude Kale Valleihoeve waar we bij boer Ghislain picknicken. Daarna wandelen we verder naar Merendree dorp om te eindigen aan het station van Landegem. Het laatste stuk van de wandeling bevat nog een onbekende, verborgen parel natuur. Vanuit Landegem-Station reizen we samen in groep met de trein van 17.05 u. terug naar Gent-Sint-Pieters (aankomst: 17.15 u.).

Praktisch

Waar:
Tussen 08.30 u. en 09.00 u. verzamelen we aan de voorzijde van het treinstation Gent St-Pieters onder de buitenluifel! Zorg dat je op tijd bent: we nemen tram 4 om 9u13 richting Rabot en we reizen samen verder met lijnbus 60 naar het startpunt van de wandeling.

Meenemen:
Aangepaste kleding en schoeisel, water, abonnement De Lijn, kortingkaart, …

Ankerpunten:
Een vogelkijkhut, zicht op de oude Van Vlaenderensmolen, beeld dichter Basiel De Craene in Merendree, de meanderende Oude Kale, … wat haiku’s, gedichten en versnaperingen tussendoor!

Prijs:
Deelnemen kost 10 euro. Diverse dranken & versnaperingen onderweg evenals soep en één drank naar keuze op de picknickplaats zijn inbegrepen. Bovendien is iedereen verzekerd via Bloso, ook niet-leden.

Niet inbegrepen in de prijs:
1) Een ticket van De Lijn voor het tram- en busvervoer van Gent-Sint-Pieters naar Lovendegem dorp. Daar dient iedereen zelf voor te zorgen.
2) Een treinticket van de NMBS van Landegem-Station naar Gent-Sint-Pieters. Best om dit treinticket al op voorhand te kopen of online te reserveren: er is in Landegem station slechts één automaat beschikbaar!
3) Lunchpakket is zelf mee te brengen.

Bereikbaarheid – Hoe geraak je er?

Wie met de auto komt: aan het St-Pietersstation is er een ruime (betalende) parking. Zo kan je na de wandeling dadelijk naar huis rijden.

Uiteraard is het St-Pietersstation ook makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met donderdag 10.10.2024.

Kies hieronder bij ‘Deelname’ eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet het totaalbedrag ten laatste op 10.10.2024 over te schrijven op bankrekeningnummer BE05 0019 2925 9975 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Gent met vermelding van ‘VWG 12 oktober’, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

IMG_7764

Inschrijvingen

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.

Deelnameopties

Soort ticket Prijs Plaatsen
Wandelen op de “Vree Wijze Pelgrimsweg rond Gent” € 10,00

Persoonsgegevens deelnemer

Contactinformatie

Contactpersoon (wie de inschrijving hierboven invulde)

Payment and Confirmation

Log in with your credentials

Forgot your details?