Vrijwilligers als motor

Het Vlaams Compostelagenootschap is een vrijwilligersvereniging. De vrijwilligers zijn de motor van het Genootschap. Alleen leden kunnen vrijwilliger zijn. Het bestuur, de regionale afdelingen en de werkgroepen bestaan alle uit vrijwilligers die zich zonder vergoeding inzetten.

Hun motief? Hun enthousiasme is de drijfveer. Hun ervaringen op de camino waren meestal zo goed dat ze die willen delen met andere (kandidaat)-pelgrims, leden en potentiële leden. Zij maken dat anderen hun pelgrimsdroom optimaal kunnen voorbereiden, waarmaken en daarna verwerken.

Dat vrijwilligerswerk kan tijdelijk of permanent zijn. Elk lid dat zich actief wil inzetten, komt aan bod, welke talenten hij/zij ook heeft. Organiseren, schrijven, spiritualiteit, informatica, regionale werking, geschiedenis, cultuur, hospitalerowerking, administratie, verkoop, communicatie … Er is een breed gamma waarin de vrijwilliger zich kan uitleven, nationaal, in de afdelingen en in de werkgroepen.

Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. De vrijwilliger heeft geen carte blanche. Hij/zij werkt samen met anderen binnen het kader en de doelstellingen van het Compostelagenootschap. Alle radertjes in het geheel zijn belangrijk. De vrijwilligers zijn verzekerd voor hun aansprakelijkheid tegenover derden en voor lichamelijke ongevallen. Een duidelijk intern reglement zorgt voor een vlotte samenwerking tussen onze vrijwilligers.

Als vrijwilliger jouw talenten inzetten?

Op zoek naar een vrijwilliger voor een vacante taak?

Je opgeladen vrijwilligerstaken bekijken of beheren?

Aangifte doen van een ongeval of van een lichamelijk letsel?

[/wcm_restrict]

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?