Onderdak langs onze Via's

Een van de dagelijkse besognes van pelgrims tijdens de tocht is het vinden van logies voor de nacht. Dat kan in een hotel, in een B&B, op een camping of gewoon bij mensen thuis zijn. Een plaats waar de pelgrim even op adem kan komen. Een warme ontvangst is zowel voor gastgever als pelgrim veelal een fijne ervaring.

Daarom biedt het Vlaams Compostelagenootschap aan gastgevers, zowel commerciële en niet-commerciële entiteiten als privépersonen, de mogelijkheid om logies aan te bieden op haar website. Wanneer je hier je logies aanmeldt, behoud je de volledige controle over zowel de inhoud van je aanbod als de modaliteiten van ontvangst.

Het is goed om weten dat wanneer je in Vlaanderen logies aanbiedt zonder hiervoor een vergoeding te vragen, je niet onder de voorwaarden van het Vlaams logiesdecreet valt. Zo heb je in dat geval bv. geen brandveiligheidsattest nodig. Wel raden we aan om contact te nemen met je verzekeraar of makelaar om te melden dat je occasioneel aan pelgrims onderdak wenst aan te bieden. Meestal zal de verzekering dit zonder meerkosten opnemen in je polis.

Wens je logies aan te bieden – een kamer, een bed, een plaats voor een tent?

Wat verwachten we van pelgrim en gastgever en waarvoor zorgen wij ?

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?