Waarom lid worden?

1.

Het Vlaams Compostelagenootschap heeft een uniek lidmaatschapssysteem. In tegenstelling tot vele andere organisaties betaal je jouw lidmaatschapsbijdrage niet voor jou alleen. Zonder enige meerkosten – dus inbegrepen in je bijdrage – kunnen al je gezinsleden die onder jouw dak wonen eveneens individueel lid worden! En als volwaardig lid van alle voordelen genieten.

2.

Als je op pelgrimstocht wil gaan, krijg je op aanvraag een gratis stempelboekje. Dat boekje heb je nodig om in albergues, refugios, kloosters e.a. te overnachten. Een boekje met de nodige stempels geeft je in Santiago de Compostela recht op een compostela, een mooie oorkonde die bevestigt dat je – als je aan de voorwaarden beantwoordt – de pelgrimstocht hebt volbracht.

3.

Je ontvangt elke eerste dag van de maand de digitale nieuwsbrief ¡Hola!, met informatie over de ruime pelgrimswereld en de activiteiten van het Vlaams Compostelagenootschap.

4.

Je ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift De Pelgrim.

5.

Je krijgt 7% korting bij bestellingen in onze webwinkel. Je dient wel in te loggen om van de korting te genieten. De kortingen gelden niet voor al afgeprijsde producten.

6.

Je kunt deelnemen aan de activiteiten, georganiseerd door het Genootschap en zijn regionale afdelingen. Zo is er nationaal een pelgrimszegen, een terugkomdag en een viering van Jakobus de Meerdere op 25 juli. Regionaal kun je deelnemen aan wandelingen, vertelavonden, voordrachten en veel meer. Allemaal kansen om andere (kandidaat)-pelgrims te ontmoeten.

Zijn tien goede redenen voldoende voor jou?

7.

Na inloggen vind je extra informatie. Alleen beschikbaar als je lid bent. Of voor een inwonend gezinslid natuurlijk.

8.

Je kunt zoekertjes plaatsen in ¡Hola! en op de website – bv. om een stapgenoot of fietsmaat te vinden, extra informatie te vragen aan ervaren pelgrims enz.

9.

Je kunt als lid ook effectief lid worden. Zo kun je deelnemen aan de jaarlijkse algemene vergadering, waar je jouw zeg kan hebben over het beleid.

10.

En – heel belangrijk – je lidgeld is de olie, die het Genootschap laat draaien. Denk aan de drukkosten van De Pelgrim, de kosten voor het aanmaken van de digitale nieuwsbrief, het ontwikkelen en in stand houden van de website, de organisatie van de talrijke evenementen, het bemannen en openhouden van de albergue in Los Arcos op de Camino Francés en veel meer.

 

Kortom, je lidgeld is goed besteed en je krijgt er heel wat voor terug. Mede dankzij de vele vrijwilligers. Trouwens, vrijwilliger worden in een boeiende vereniging, ook dat kan mede een reden zijn om lid te worden …

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?