Hospitalerowerking

Sliep je al in een refugio of albergue gerund door vrijwilligers? Dan viel het jou ongetwijfeld op met welk enthousiasme de vrijwilligers-hospitaleros de pelgrims verwelkomen en hen gastvrijheid aanbieden. Misschien wil jij dat ook wel eens doen?

Op de eerste plaats kun je terecht in Los Arcos. Onze werkgroep Hospitalerowerking Los Arcos zal je graag zien komen.

Maar misschien wil je eerst meer weten over het hospitalerowerk in het algemeen. Dan kan de werkgroep Hospitalerowerking je helpen.

Wat moet je zoal doen als hospitalero? Welke vaardigheden zijn vereist? Administratieve kennis? Technische en praktische kennis? Talenkennis? De werkgroep kan je informatie geven.

Enerzijds krijgen we van albergues in Frankrijk en Spanje regelmatig de vraag naar hospitaleros-vrijwilligers. Anderzijds vragen sommige leden waar ze ergens kunnen hospitalero zijn. De bedoeling van onze werkgroep is die vragen te coördineren, te structureren en daarover te communiceren. De werkgroep verzamelt informatie over herbergen, onderhoudt contacten met overkoepelende organisaties en de netwerken van herbergen. Op basis van die informatie kan je een keuze maken waar je wil gaan werken.

Op sommige plaatsen vraagt men jou een bewijs dat je een hospitalero-opleiding hebt gevolgd. Zo’n opleiding is ongetwijfeld nuttig vooraleer je er aan begint. De werkgroep wil in het voorjaar 2022 zo’n opleiding organiseren.

Hospitalerowerking is een belangrijke pijler van het genootschap, die de verbondenheid tussen pelgrims versterkt. Daarom nodigt de werkgroep alle leden uit om hun hospitalero-ervaringen te delen via [email protected].

Wil je de kans grijpen om hospitalero/a te worden?

Wens je mee te werken in de werkgroep Hospitalerowerking?

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?