Naar vertrekplaats

Het antwoord hierop hangt vanzelfsprekend af waar je precies vertrekt en of je een fietser of stapper bent. Op de steekkaarten van de pelgrimswegen voor stappers vind je een precieze omschrijving hoe als stapper een specifieke vertrekplaats te bereiken. Fietsers vertrekken meestal van thuis en sluiten naar eigen keuze aan op de westelijke of oostelijke fietsroute.

Een handig instrument om uit te knobbelen hoe op je vertrekplaats te geraken is de website Rome2rio. Ook beschikbaar als app voor Android smartphones als iPhones.

Als stapper kan je thuis vertrekken voor een tocht van dik drie maanden. Maak er een leuk feestje van. Laat eventueel enkele vrienden of familie een stuk meestappen. Of laat je naar je vertrekplaats rijden, door vrienden of familie. Het kan leuk zijn om dat te combineren met een paar vakantiedagen samen.

Of je laat je rijden in een camper die vervolgens tijdens jouw camino als slaapplaats dient. Dat heeft het voor- of nadeel dat je het thuisfront niet helemaal achterlaat. Als je hiervoor kiest, heb je wellicht ook wat minder contact met andere pelgrims.

Je kan ook carpoolen al dan niet in combinatie met het openbaar vervoer. Dat kan met goedkope luchtvaartmaatschappijen, de trein, de bus. Begin er tijdig aan, vroeg boeken is meestal goedkoper. Info vind je op de bijgevoegde links.

Vliegtuig

Trein

Bus

Carpoolen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?