Hoe lid worden?

Een nieuw lid worden

Woon je in België, dan bedraagt de lidmaatschapsbijdrage € 32 per jaar. Wie in het buitenland woont betaalt € 42. Kies je voor domiciliëring, dan krijg je meteen € 2 korting. Het lidmaatschap is geldig voor één jaar vanaf de datum van de online domiciliëring, de online betaling of de ontvangst van de bankoverschrijving. De jaarbijdrage van een hoofdlid geldt ook voor alle gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen. Zonder enige bijkomende kosten.

Online lid worden is de makkelijkste en snelste manier. Gewoon klikken op Lidmaatschap België of Lidmaatschap Buitenland. Na het doorlopen van enkele eenvoudige stappen wordt je lidmaatschap automatisch geactiveerd.

Of je kunt het registratieformulier downloaden, afdrukken en ingevuld versturen naar: Ledenadministratie, May Van Miert, Begijnenblokstraat 1, 3320 Meldert. Let wel, door deze handmatige procedure duurt het gevoelig langer vooraleer we jouw lidmaatschap kunnen activeren.

Lid worden kan ook tijdens de openingsuren van het Infopunt in Mechelen. Ook op onze vijf Infodagen, die plaatsvinden van november tot maart.

Na domiciliëring of betaling activeren we je lidmaatschap. Je krijgt voortaan het tijdschrift De Pelgrim toegestuurd en op de eerste dag van de maand de nieuwsbrief ¡Hola!. Je kunt nu ook kosteloos een stempelboekje voor je pelgrimstocht aanvragen. Bovendien krijg je 7% korting op al je aankopen in onze webwinkel en je geniet van alle andere voordelen van het lidmaatschap.

Een gezinslid toevoegen

Om een gezinslid kosteloos toe te voegen aan je lidmaatschap log je in en klik je daarna rechtsboven op Ledenzone en daar op Mijn Account. Je gaat naar een webpagina, waar je Gezinsleden kiest. Daar klik je op Lid toevoegen. Volg stapsgewijs de instructies, die je in detail kunt bekijken in de leidraad Gezinslid toevoegen.

Iemand buiten je gezin lid maken

Om een lidmaatschap aan te maken voor iemand die geen deel uitmaakt van je gezin, mag je niet ingelogd te zijn. Ben je dat wel, log dan eerst uit. Zorg ook dat je alle gegevens van de persoon bij de hand hebt: voornaam, familienaam, adres, telefoon (vast en/of mobiel) en e-mailadres. Klik daarna op Lidmaatschap België of Lidmaatschap Buitenland.

Je bestaand lidmaatschap verlengen

Om je lidmaatschap te verlengen log je in en klik je daarna rechtsboven op Ledenzone en daar op Mijn Account. Je gaat naar een webpagina, waar je Lidinschrijving kiest om naar je gezinslidmaatschap te gaan. Volg stapsgewijs de instructies, die in detail kunt bekijken in de leidraad Je lidmaatschap verlengen.

Opgelet! Voor leden die hun lidmaatschap via domiciliëring betalen, gebeurt de vernieuwing automatisch.

Je vervallen lidmaatschap herstarten

Is je lidmaatschap vervallen of en je vroeger lid geweest en wens je opnieuw lid te worden, volg dan de stappen hierna:

  • Meld je aan op de website met je gebruikersnaam of e-mailadres en je wachtwoord. Als je je wachtwoord niet meer kent, kun je dat opnieuw instellen aan de hand van deze leidraad.
  • Ga rechtsboven naar Ledenzone en kies daar Mijn account.
  • Selecteer op deze pagina Mijn lidinschrijving.
  • Kijk op de eerste lijn Status of die als Opgeschort of Geannuleerd aangegeven staat.
  • Ga naar de pagina Je vervallen lidinschrijving herstarten. Voer de daar aangegeven stappen uit naargelang de status van je lidinschrijving Geannuleerd of Opgeschort is.

Meervoudig lidmaatschap

Het Vlaams Compostelagenootschap wil een ondersteunend engagement aanbieden voor pelgrimstochten naar Santiago de Compostela met een bijzondere missie. Verneem hier welke projecten voor een meervoudig lidmaatschap in aanmerking komen.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?