Betere foto’s maken? Een slimme beeldcompositie is alvast het halve werk!

[Geen fysieke locatie]

Datum/Uur
do 17/02/2022
19:00 - 21:15

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

Bij deze webinar van ruim 2 uur gaan we ervan uit dat de deelnemers de technische (basis)aspecten van de camera op hun smartphone of iPhone voldoende beheersen. Zaken zoals: hoe regel je de belichting, waar zit de HDR-functie, hoe stel ik de opnametimer in … komen niet aan bod. Wél één van de belangrijkste aspecten bij het fotograferen – misschien ook wel het moeilijkste – nl. het tot stand brengen van een goede beeldcompositie.

Compositie betekent een boeiende (beeld)vlakverdeling tot stand proberen te brengen. Dat is nodig omdat onze camera op een andere, meer objectieve manier een onderwerp registreert dan onze ogen die een bepaalde orde tijdens de waarneming aanbrengen. Die orde ontbreekt meestal bij een foto-opname … tenzij wij als fotograaf een zekere orde creëren door de elementen in het beeld op een weldoordachte manier te schikken en zo orde aanbrengen in de chaos.

Tijdens deze webinar gaan we kennismaken met een aantal compositieregels. We laten daar voorbeelden van zien en geven tips om die regels toe te passen. Misschien heb je al eens gehoord van compositieregels zoals: het toepassen van de regel van derden, het realiseren van een symmetrische compositie, de invloed van lijnen op de compositie bewust sturen, rekening houden met de kijkruimte en het gebruik maken van patronen en herhalingen. Tenslotte zullen we ook aantonen dat het er niet om gaat om zo veel als mogelijk op de foto te krijgen, maar dat less is more ook geldt in de fotografie.

Als je al vaker een beetje afgunstig kijkt naar de schitterende foto’s van anderen en het jou (nog) niet lukt om dergelijke aansprekende foto’s te maken, dan is deze webinar zeker iets voor jou! Waar wacht je op?

Praktisch

Je krijgt enkele dagen voorafgaand aan de webinar een e-mail met een link die je naar de online bijeenkomst leidt, samen met een eenvoudige leidraad hoe videovergaderen werkt.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected].

Deelnemen

Enkel leden kunnen deelnemen. Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot 30. Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 14.2.2022. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Zorgen voor symmetrie in je opname levert een krachtig beeld op!
De regel van derden helpt je om het hoofdonderwerp zo te plaatsen dat je een evenwichtig en rustig beeld verkrijgt.
Patronen en herhaling in je opname zorgen voor orde in de chaos.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?