Caminofilm en Spaanse avond

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 10/12/2022
18:00 - 22:30

Locatie
Brasserie Magnifico

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

Om het werkjaar af te sluiten organiseren we een bijzondere activiteit: een bioscoopje ‘pikken’ gevolgd door een etentje. Echter, niet zo maar een ‘film’ en niet zo maar een ‘etentje’!

De film ‘Compostelle, le chemin de la vie’ (Frans gesproken, Nederlandse ondertiteling)

Gedurende drie jaar volgde de cineast Freddy Mouchard pelgrims op hun route naar Santiago de Compostela. Zijn film ‘Compostelle’ is geen reisverslag, al zal menig pelgrim beelden herkennen van plaatsen en landschappen op de hoofdroutes door Frankrijk.

‘Compostelle’ is een film die zich richt op het innerlijke van de pelgrim: zijn beleving, de fysieke en mentale moeilijkheden onderweg, zijn drijfveren, de confrontatie met zichzelf en het ontstaan van nieuwe inzichten mede door het repetitieve contact met de natuur en de andere pelgrims onderweg.  Een indringende film met ook aandacht voor het spirituele, maar wel voorbij de religieuze dogma’s.

Een trailer van deze film vind je hier.

Spaanse avond

De camino is onlosmakelijk verbonden met Spanje en wie Spanje zegt, denkt meteen aan paella en tapas. Dat zijn dan ook de 3 ingrediënten van deze avond: een caminofilm, paella en tapas in de authentieke Spaanse sfeer van Brasserie Magnifico in Houthalen. Voor vegetariërs is er een aparte paellabereiding voorzien.

Behalve de paella staat er een tapasbuffet en een dessert op het menu. Kortom alles voor een geslaagde pelgrimsavond waar er ruimte is voor het smeden van nieuwe caminoplannen, geïnspireerd door elkaars caminoverhalen.

Praktisch

18.00 uur – Filmvoorstelling ‘Compostelle, le chemin de la vie’: gratis

19.30 uur – Spaanse maaltijd (tapasbar, paella en dessert): € 25 (integraal bestemd voor de uitbater)

Wanneer je deelneemt, doe je dat voor de film én de maaltijd samen. Enkel de film of de maaltijd meenemen, is niet mogelijk.

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met 4-12-2022.

Maak hieronder bij Film én maaltijd eerst een keuze tussen de optie met een vegetarische of niet-vegetarische paella. Kies daarna het aantal personen die deze keuze wenst. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in.

Opgelet! Vergeet niet ten laatste op 4-12-2022 het totaalbedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE58 0019 2926 0379 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Limburg, met vermelding van ‘Spaanse avond, je voornaam en je familienaam’. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

'Compostela', een kijkje in de ziel van enkele pelgrims onderweg
Wie Spanje zegt, zegt paella ...
... en tapas!

Foto’s van Nico Bringmans

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?