Bezoek abdij van Postel met aansluitende wandeling

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 24/06/2023
09:30 - 15:00

Locatie
Abdij van Postel

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Kempen


Opzet

Tijdens het bezoek maak je kennis met de eeuwenoude abdij van Postel. De abdij is een verzamelplaats van bezienswaardigheden: de prachtige gebouwen, de romaanse kerk, het gerestaureerde pesthuisje, de wereldvermaarde bibliotheek, de kruidentuin … Ook leer je het boeiende dagelijkse bestaan van de huidige norbertijnenpaters kennen. Je bijdrage in de rondleiding bedraagt € 5.

Na de rondleiding maken we een wandeling van 8 km of 10 km in het natuurgebied De Ronde Put. Dat omvat ruim 165 ha ongerepte natuur op de grens tussen Mol en Retie. Je ontdekt er een fotogenieke plas, omringd door moerassen, rietvelden, bossen en weilanden. Neem je verrekijker mee en spot zeldzame water-en roofvogels. Van de kleine ijsvogel tot indrukwekkende valken. Tijdens de wandeling nuttigen we op een picknickplaats onze zelf meegebrachte lunch.

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected].

Praktisch

9.30 uur – Samenkomt aan de poort van de abdij van Postel

10.00 uur – Start van de rondleiding

12.00 uur – Begin van de wandeling met lunch onder een overdekte picknickplaats. Vergeet niet om een lunchpakket mee te brengen!

15.00 uur – Einde van de daguitstap

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 18-6-2023.

Kies hieronder het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet ten laatste tegen zondag 18.6.2023 het totaalbedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE13 0018 0268 1039 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Kempen met vermelding van Daguitstap Postel, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Geniet van de eeuwenoude geschiedenis van de Abdij van Postel
We wandelen door de ongerepte natuur van het natuurgebied 'De Ronde Put'
Een rustplaats in het natuurgebied 'De Ronde Put'

Foto’s van René Henquet

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?