Driestedentocht vanuit Kortenberg naar Mechelen, Brussel en Leuven

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
do 30/04/2020 - za 02/05/2020
09:00 - 17:00

Locatie
Oude Abdij van Kortenberg

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Leuven


Om onze deelnemers te beschermen tegen het coronavirus en verdere verspreiding in te dijken, laten we de Driestedentocht niet doorgaan. Deze activiteit organiseren we dit jaar niet meer opnieuw. Lees meer over de gevolgen van het coronavirus op Pelgrimeren en het coronavirus.

Opzet

Voor de vijfde maal organiseert de afdeling Leuven een meerdaagse pelgrimstocht. Van 30 april tot 2 mei maken we vanuit de Oude Abdij van Kortenberg een driestedentocht. De Oude Abdij was voor Jan II van Brabant een belangrijke plaats. Hij schreef er het Charter van Kortenberg, de eerste grondwet van het hertogdom Brabant. Kortenberg ligt tussen de hoofdstad Brussel, de provinciehoofdplaats Leuven en Mechelen. Onder de Oostenrijkers was ze de belangrijkste stad van het land. Al stappend door het Brabantse landschap ontdekken we deze steden. Elke tocht bedraagt om en bij de 20 km. Op het einde van elke stapdag keren we terug naar onze logiesplaats in de Oude Abdij.

Programma

Dag 1

Na het onthaal vertrekken we via het Groot Veld in Erps-Kwerps, richting Berg Lemmeke. Door het Hellebos stappen we richting Perk en verder naar Elewijt waar we picknicken. Dan trekken we verder via Hofstade en het kanaal Mechelen-Leuven naar de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen, waar het pelgrimeren voor velen onder ons begon met degelijke informatie en een pelgrimszegen voor het vertrek. De trein brengt ons terug naar Kortenberg.

Dag 2

Vandaag wandelen we naar Brussel. We stappen door het bos van Everberg en langs de oude renbaan van Sterrebeek naar Wezembeek. In Stokkel brengen we een kort bezoek aan de moderne kerk. We picknicken er in de parochiezaal. Van daar volgen we de oude spoorweg van Tervuren naar Oudergem tot in het mooie park van Woluwe. Langs de pauselijke ambassade of nuntiatuur in Vogelzang naderen we Brussel. Zo bereiken we via het Europees Parlement het centrum. Voorbij het Koninklijk Paleis komen we bij de kerk van Sint-Jacob-op-de-Koudenberg. Ons einddoel voor vandaag. Met de trein gaat het weer terug naar Kortenberg.

Dag 3

Vandaag leidt de tocht ons naar Leuven. Via de bossen van Everberg en Bertem stappen we over golvende heuvels naar het kasteel van Arenberg en door het Begijnhof tot in het centrum van Leuven. We brengen zeker een bezoek aan de crypte van Pater Damiaan. Na het nuttigen van een lekkere Leuvense streekdrank nemen we afscheid.

Praktisch

Het pakket van de driestedentocht omvat twee overnachtingen met ontbijt, twee picknicks en twee avondmalen. De picknick voor de eerste dag dien je zelf mee te brengen. De kostprijs bedraagt € 130 per persoon. De verplaatsingen met de trein zijn niet inbegrepen.

Gedetailleerde info volgt nog voor de start van de driedaagse.

Leden van het Vlaams Compostelagenootschap zijn verzekerd. Niet-leden dienen hier zelf voor te zorgen.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel 0477 53 00 36.

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met vrijdag 10.04.2020. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Maak na de inschrijving onmiddellijk een voorschot van € 30 per persoon over naar bankrekeningnummer BE93 0017 0228 8867 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Leuven, met vermelding van ‘Driedaagse’, je voornaam en je familienaam.

Het saldo maak je ten laatste op vrijdag 10.04.2020 over naar hetzelfde bankrekeningnummer, opnieuw met vermelding van ‘Driedaagse’, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je volledige betaling is je inschrijving definitief.

In het geval de inschrijvingen zijn afgesloten, stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel 0477 53 00 36.

De Sint-Romboutstoren in Mechelen
Door het Park van Woluwe
De kerk van Sint-Jacob-op-de-Koudenberg in Brussel.

Foto 1 van PMRMaeyaert [CC BY-SA]
Foto 3 van IDD5000 [CC BY-SA]

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?