Feest van Sint-Jakob

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
ma 25/07/2022
09:30 - 17:00

Locatie
Zaal Tabigha

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Brugge-Kust, Vlaams Compostelagenootschap


Opzet

Na twee jaar onderbreking wegens de coronapandemie viert ons genootschap opnieuw samen het feest van Jakobus de Meerdere. Telkens doen we dat in een stad of gemeente met een Sint-Jakobskerk, ditmaal in het historische Brugge. De Sint-Jakobskerk, daterend uit 1240, is bekend voor haar talrijke kunstschatten, gekregen van rijke schenkers uit de buurt, en voor haar funeraire kunst.

Programma

Vanaf 9.30 u. – Onthaal en welkom met een kop koffie of thee in zaal Tabigha.

10.45 u. – Korte wandeling van 5’ naar de Sint-Jakobskerk.

11.00 u. – Misviering. Ons pelgrimskoor Adalard van Aubrac o.l.v. dirigent Johan De Ridder luistert deze viering op.

12.30 u. – Aan tafel voor een feestelijke lunch.

Vanaf 14.00 u. – Keuze uit twee rondleidingen of één stadswandeling:

  • Of een gegidst bezoek aan de Sint-Jakobskerk.
  • Of een kijkje nemen achter de schermen van het Concertgebouw onder leiding van een gids (max. 50 deelnemers in twee groepen).
  • Of Brugge verkennen op je eigen tempo met behulp van een stadsplan of digitale track. Je komt langs het belfort, stadhuis, provinciaal hof, bloedkapel …

Neem je niet deel aan een activiteit of keer je na een activiteit terug naar zaal Tabigha, dan kan je met een drankje nog wat keuvelen in het café De Ware Jacob. Een andere aanrader is de brouwerij Halve Maan op het Walplein 26, nabij het begijnhof en het station. Daar wordt de lekkere Brugse Zot gebrouwen.

17.00 u. – Afsluiting

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Bereikbaarheid

Met de trein spoor je naar het station van Brugge. Vandaar is het 20’ stappen tot aan zaal Tabigha.

Kom je met de wagen, dan heb je twee opties. Of je kiest voor Parking Centrum Station (max. € 5,50) en 20’ lopen. Of Parking ’t Zand (max. € 14,40) en 5’ wandelen.

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met vrijdag 15.7.22. De deelname kost € 20 per persoon voor de lunch incl. twee drankjes én deelname aan een van de activiteiten.

Kies hieronder bij ‘Deelname Jakobsfeest’ eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.
Kies daarna – zo je dit wenst – een van de drie deelactiviteiten uit en kies opnieuw het aantal personen dat je er voor wil inschrijven. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet het totaalbedrag ten laatste op 15.7.22 over te schrijven op bankrekeningnummer BE06 2800 5620 0322 van het Vlaams Compostelagenootschap met vermelding van “Jakobsfeest Brugge”, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Interieur van de Sint-Jakobskerk
Het unieke concertgebouw
Wandelen langs de Rozenhoedkaai

(1) Foto van Ken Eckert [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
(2) Foto van Concertgebouw Brugge vzw
(3) Foto van Hans Hillewaert [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Inschrijvingen

Soort ticket Prijs Aantal tickets
1a. Deelname Jakobsfeest - Lunch met vis en vlees
Royale koude schotel met grijze garnalen, krab, gepocheerde zalm, gerookte zalm, opgevuld eitje, pandalus garnaal, gekookte ham, Gandaham, kalkoengebraad, varkenshaasje, kippeboutje, sla, tomaat, bloemkool, komkommer, asperges, cavaillon, druiven, aardbei, citroen, aardappelblokjes en twee zachte broodjes per persoon, incl. twee drankjes. Als dessert artisanaal roomijs met slagroom en een krokantje.
€ 20,00
1b. Deelname Jakobsfeest - Vegetarische lunch
Royale koude schotel met mozarella, couscous, eitjes, halloumi, olijven, jonge kaas, nootjes, pijnboompitten, rozijntjes, vegetarische vleesvervanger met kruiden en paprika, sla, tomaat, bloemkool, komkommer, asperges, cavaillon, druiven, aardbei, citroen, aardappelblokjes en twee zachte broodjes per persoon, incl. twee drankjes. Als dessert artisanaal roomijs met slagroom en een krokantje.
€ 20,00
2a. Gegidst bezoek aan de Sint-Jakobskerk € 0,00
2b. Geleid bezoek aan het Concertgebouw € 0,00
2c. Brugge verkennen op je eigen tempo € 0,00

Contactpersoon (wie de inschrijving hierboven invulde)


Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?