Feest van St.-Jakob

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
di 25/07/2023
09:30 - 17:00

Locatie
Bernarduscollege

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Zuidwest, Vlaams Compostelagenootschap


Opzet

Dit jaar vieren we het feest van Sint-Jakob in de Sint-Walburgakerk van Oudenaarde, de bruisende en historische stad aan de Schelde. De imposante kerk stamt deels uit de 12de eeuw, deels uit de 15de eeuw. Het oudst bewaarde zijaltaar is gewijd aan Sint-Jakob van Compostela, gedateerd 1614.

Aangezien ons genootschap flink tussenkomt in de organisatiekosten van het Feest van Sint-Jakob, geven we enkel aan leden en hun familieleden de mogelijkheid om deel te nemen. Je dient daarom eerst in te loggen om in te schrijven.

Programma

Vanaf 9.30 u. – Onthaal en welkom met een kop koffie of thee in de refter van het Bernarduscollege.

10.45 u. – Korte wandeling van 5’ naar de Sint-Walburgakerk.

11.00 u. – Viering voorgegaan door pastoor deken Luc Van den Velde. Ons pelgrimskoor Adalard van Aubrac o.l.v. dirigent Johan De Ridder luistert deze viering op.

12.30 u. – Aan tafel voor een feestelijke lunch.

14.00 u. – Keuze uit verschillende activiteiten:

Of monumentenwandeling met gids (2 uur). Wandel langs de mooiste van de meer dan 100 geklasseerde monumenten die de stad rijk is.

Of bezoek het MOU (Museum Oudenaarde) met gids (2 uur). Het museum is ondergebracht in het prachtige gotische stadhuis met belfort. Je kan er o.a. Oudenaardse wandtapijten en een bijzondere zilvercollectie bewonderen.

Of bezoek Centrum De Ronde van Vlaanderen met audiogids. Niet te versmaden voor de wielerliefhebbers!

Of verken Oudenaarde op je eigen tempo met behulp van een stadsplan. QR codes met uitleg vind je bij de monumenten.

Neem je niet deel aan een activiteit of keer je ervan terug dan kan je met een drankje nog wat keuvelen in café De Ware Jakob in het Pelotoncafé, Markt 43 (Centrum De Ronde van Vlaanderen).

17.00 u. – Afsluiting

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Bereikbaarheid

Met de trein spoor je naar het station van Oudenaarde. Van daar is het 8’ stappen tot aan het Bernarduscollege. Kom je met de wagen, dan heb je verschillende gratis opties. Je kan kiezen voor Parking De Ham en 7’ lopen of Parking Meerspoort en 7’ wandelen.

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met maandag 17.7.23. De deelname kost € 24 per persoon voor de onthaalkoffie, de lunch incl. twee drankjes en een activiteit.

Kies hieronder bij ‘Deelname Jakobsfeest’ eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Kies daarna – zo je dit wenst – een van de 4 deelactiviteiten uit en kies opnieuw het aantal personen dat je er voor wil inschrijven. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Indien een deelactiviteit niet meer in de keuzeopties voorkomt, is het maximaal aantal deelnemers voor die deelactiviteit bereikt.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet het totaalbedrag ten laatste op 17.7.23 over te schrijven op bankrekeningnummer BE06 2800 5620 0322 van het Vlaams Compostelagenootschap met vermelding van ‘Jakobsfeest Oudenaarde’, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Het stadhuis, de trots van Oudenaarde, is een prachtig voorbeeld van de rijk versierde gotische bouwstijl.
In het MOU maak je kennis met de wandtapijtennijverheid en edelsmeedkunst van het middeleeuwse Oudenaarde.
Het Centrum Ronde van Vlaanderen is een must-see voor wielerliefhebbers.
Op je wandeling, gegidst of op eigen houtje, zal de Abdij van Maagdendaele niet ontbreken.

(1) © Herman Vandenbroeck, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
(2) © Centrum Ronde van Vlaanderen
(3) © Stad Oudenaarde
(4) © PMRMaeyaert, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?