Film – Wie ben jij: rechter, ridder of pelgrim van het Lam Gods

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
vr 29/04/2022
20:00 - 22:00

Locatie
Emmaüshuis

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Zenne-Dender


Opzet

Afdeling Gent is te gast bij afdeling Zenne-Dender met het documentaire filmproject ‘Wie ben jij: rechter, ridder, pelgrim van het Lam Gods’. Deze film beschrijft de interactie tussen de zogenaamde ‘aardse’ panelen van het Lam Gods (1432) van de gebroeders Van Eyck. Ludo Collin – rector van de Sint-Baafskathedraal – opent met enkele interessante inzichten m.b.t. de panelen van het Lam Gods. Willem De Pauw – raadsheer bij het Hof van Beroep in Gent – legt historische verbanden tussen pelgrimeren en rechtspraak en Peter Broos – ridder in de Orde van het Heilig Graf van Jeruzalem – plaatst het ridderschap in historisch én hedendaags perspectief.

Muzikale intermezzo’s en geënsceneerde verhalen uit een rijk pelgrimsverleden brengen de tijd van mecenassen Joos Vijd en Elisabeth Borluut tot leven. Een volkse kwinkslag ten slotte met hier en daar een streepje Gents dialect (mét ondertiteling) vormen de kers op de taart. Deze anderhalf uur durende film is de bijdrage van de afdeling Gent aan het ‘Van Eyck jaar’. Met dank aan Video Geirnaert (camerawerk en montage), Meemoo (gebruik van origineel beeldmateriaal Lam Gods) en de Sint-Baafskathedraal (locaties).

Kom kijken naar deze mooie film op groot scherm in de sfeervolle koorzaal van het Emmaüshuis te Aalst.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met donderdag 27.4.2022. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet het totaalbedrag ten laatste op vrijdag 29.4.2022 over te schrijven op bankrekeningnummer BE16 0017 0228 9574 van het Vlaams Compostelagenootschap – afdeling Zenne-Dender met vermelding van ‘Film Van Eyck’, je voornaam en je familienaam, aantal deelnemers. Pas na ontvangst van je betaling bevestigen we je inschrijving als definitief.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?