Filmavond

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
di 25/04/2023
19:00 - 23:30

Locatie
’t Kerkske

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Kempen


Opzet

Gedurende drie jaar volgde de cineast Freddy Mouchard pelgrims op hun route naar Santiago de Compostela. Zijn film ‘Compostelle, le chemin de la vie’ is geen reisverslag, al zal menig pelgrim beelden herkennen van plaatsen en landschappen op de hoofdroutes door Frankrijk.

De beleving van de tocht is voor iedereen verschillend, maar iedere pelgrim zoekt zijn of haar fysieke en geestelijke grenzen, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond en geloofsovertuiging. Er volgt een confrontatie met zichzelf. Iedere etappe legt een nieuw, ander ritme op en nieuwe inzichten worden geboren. Door het repetitieve contact met de natuur, de elementen en andere pelgrims wordt ieder individu op de eigen krachten en tekortkomingen gewezen. De verandering voltrekt zich geleidelijk en wanneer de reis van de pelgrim uiteindelijk eindigt op Kaap Finisterre en de oude kleren bij de ondergaande zon verbrand zijn, verdwijnt de oude mens en verrijst een nieuwe. Een trailer van deze film vind je hier.

Na de voorstelling volgt er nog een hapje en een drankje. Wij werken met donativo, een vrijwillige bijdrage.

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected].

Hoe geraak je er?

Met de bus vanuit Antwerpen.
Neem om 17.45 u. of 18.00 u. in Antwerpen aan de Rooseveltplaats bus 720 richting Putte tot Brico-Kapellen. Aan de halte verder richting Putte (100 m) aan de rechterkant.

Met de auto.
Via Noorderlaan (N180), richting haven, E19 Bergen op Zoom en Breda A12. Op de Zoomse Weg/A12 bij afslag 15 Leugenberg rechts aanhouden naar Leugenberg. Volg aanwijzingen Hoevenen, Ekeren, Kapellen. Begin bebouwde kom Hoevenen na 280 m verder op de Leugenberg/N114, op de Antwerpse Steenweg/N114 rechts afslaan naar de Molenstraat. Begin bebouwde kom Kapellen verder op de Hoevensebaan. Op de Hoevensebaan rechts afslaan naar de Korte Vredestraat, op de Korte vredestraat direct links en rechts aanhouden. Einde bebouwde kom Kapellen na 720 m verder op de Kapelsestraat/N11. Je bent aangekomen op je bestemming.

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 23-4-2023. Schrijf snel in! Het aantal plaatsen is beperkt.

Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Foto’s van René Henquet

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?