Fotograferen met je smartphone of iPhone: soms vraagt je foto om enige nabewerking

[Geen fysieke locatie]

Datum/Uur
do 20/01/2022
19:30 - 21:00

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

Alles wat je tijdens het maken van je foto meteen correct doet, hoef je achteraf niet meer bij te werken of te corrigeren! Helaas lukt dat niet altijd en dan is het prettig om op een eenvoudige manier enkele wijzigingen/verbeteringen in je foto aan te brengen die uiteindelijk leiden tot een aanmerkelijk beter resultaat.

Met de applicatie Snapseed © kun je op een eenvoudige manier je opnames op je smartphone of iPhone bewerken, zonder dat je de foto’s hiervoor naar je PC moet kopiëren. Dat is super handig voor onderweg als je je foto onmiddellijk wil posten op bijv. Facebook of uploaden naar je blog.

In deze webinar, bestaande uit twee online bijeenkomsten, krijg je de kans om als beginnend Snapseed © gebruiker stapsgewijs een aantal functies te leren die deze app biedt. Een aantal, want de mogelijkheden van deze app zijn legio. Bovendien behoort de lesgever tot die groep fotografen die ervan overtuigd is dat de nabewerking van een foto binnen de perken moet worden gehouden. We behandelen daarom in deze webinar een beperkt aantal (basis)functies zoals o.a.: het bijsnijden van de foto, de belichting, het contrast, de witbalans, de helderheid en de kleurverzadiging indien nodig aanpassen, de horizon rechtzetten en het corrigeren van het perspectief.

Kortom, als je als smartphone- of iPhonefotograaf net dat tikkeltje meer eist van het resultaat van je fotowerk dan is deze webinar voor jou een geschikte mogelijkheid om dat te realiseren.

Praktisch

Webinar 1 op donderdag 20.1.2022 van 19.30 u. – 21.00 u.
Webinar 2 op donderdag 3.2.2022 van 19.30 u. – 21.00 u.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected]

Deelnemen

Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt. Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 15.1.2021. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Bij deze foto heb je de keuze tussen de prullenbak en kijken wat er met (bijv.) Snapseed © nog ‘te redden‘ valt.
Dat valt mee! De foto wat bijgesneden, de horizon rechtgezet en de witbalans, de belichting, het contrast en de kleurverzadiging gecorrigeerd. Niet slecht, niet waar?
De gratis versie van Snapseed © biedt voldoende mogelijkheden om ons fotowerk te optimaliseren.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?