Fotowedstrijd – No pain, no glory!

[Geen fysieke locatie]

Datum/Uur
ma 01/08/2022 - wo 30/11/2022
00:00

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Om zoveel mogelijk pelgrims, ook zij die nu nog onderweg zijn, de mogelijkheid te geven om deel te nemen, is de uiterste inzendingsdatum verlengd tot 30-11-2022.

Elke pelgrim ook een fotograaf?

De tijd dat een smartphone (vooral) diende om te telefoneren is al even verleden tijd. Behalve telefoneren herbergt dit toestel de mogelijkheid om berichten te versturen, te navigeren (gps) en bovenal te fotograferen. We mogen voorzichtig stellen dat inmiddels elke pelgrim ook een beetje fotograaf is geworden. Die veronderstelling is mede gebaseerd op de ruime belangstelling die de webinars ‘Beter fotograferen met je smartphone’ in de afgelopen twee jaren genoten.

Ervaringen delen!

Pelgrims vertellen graag over hun camino-ervaringen. Dat kunnen we o.a. vaststellen op vertelavonden die geregeld binnen de verschillende afdelingen plaatsvinden, via het met regelmaat verschijnen van boeken van pelgrims over de eigen tochtervaring, door het bijhouden van een blog waarop over het dagelijkse wel en wee wordt gerapporteerd, en … middels het publiceren van foto’s over de eigen (nog aan gang zijnde) camino.

Voel jij je uitgedaagd?

Wie heeft nog nooit gehoord van de gevleugelde uitdrukking: ‘Eén beeld zegt meer dan duizend woorden’? Een uitspraak die stoelt op de ervaring dat mensen gemakkelijker én langer beeldinformatie opslaan en bewaren in vergelijking met tekstinformatie. Daarnaast schiet de taal soms te kort om wat meer complexe ideeën en gevoelens te communiceren, terwijl het beeld zich juist heel goed hiervoor leent. Voel jij je uitgedaagd om een van je camino-ervaringen middels een foto te delen met onze pelgrimsgemeenschap?

No pain, no glory!

Elk doel dat wordt nagestreefd heeft een prijs. Zo ook voor de pelgrim onderweg naar Compostela. De prijs (pain) kent vele gezichten en is voor elke pelgrim mogelijk (iets) anders. Zo ook heeft het nagestreefde doel (glory)  niet voor elke pelgrim dezelfde inhoud. Deze fotowedstrijd nodigt pelgrims uit om het eigen verhaal van de ervaren ‘pain’ en ‘glory’ via één of meerdere foto’s over te brengen.

Lees alles over deze fotowedstrijd in het uitvoerige wedstrijdreglement dat je hier kunt raadplegen.

Hieronder in het kort de hoofdlijnen van de fotowedstrijd:

  • Thema van de fotowedstrijd: ‘No pain, no glory’
  • Deelname is gratis
  • Maximum 3 zelf gemaakte digitale foto’s (met titel) per deelnemer
  • Foto’s mogen dateren van dit jaar en/of voorgaande jaren (uit je eigen archief)
  • Uiterste inzenddatum naar [email protected] is: 30-11-2022
  • Wedstrijdprijzen: één afdruk van de ingezonden foto van 60 cm x 40 cm op kwaliteitspapier voor elk van de 12 bekroonde fotografen (geen onderlinge rangschikking) én een verjaardagskalender met daarin opgenomen de 12 winnende foto’s.

We zien je inzending(en) met heel veel nieuwsgierigheid en belangstelling tegemoet!

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?