Langs Brugse groene vesten en drie kerken

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 23/04/2022
13:30 - 17:15

Locatie
Station Brugge (kant Centrum)

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Brugge-Kust


Brugge - Het rijke interieur van de Sint-Annakerk
Brugge - Gedenkplaat van Hans Memling aan de Sint-Gilliskerk

Opzet

Brugge is bekend voor zijn talrijk en interessant religieus erfgoed. Samen met genootschapslid én stadsgids Suzy bezoeken we drie minder bekende kerken van Brugge, elk met een apart verhaal en verborgen schatten.

Zo is er de Sint-Annakerk. Wat dacht je van het allergrootste schilderij in Brugge, een ontroerende neogotische kruisweg en verbluffend houtwerk? Details genoeg, dus er is veel boeiends te ontdekken en te vertellen … We bezoeken eveneens de Karmelietenkerk en de Sint-Gilliskerk.

Bij aanvang wandelen we 2,5 km langs de ontspannende groene vesten. De 2,5 km wandeling door de stad verloopt langs kleinere straatjes. De drie kerken liggen alle in buitenwijken van de stad. Op het einde stappen we opnieuw 2,5 km langs het mooiste stuk van de groene vesten. Maar je kunt telkens ook kiezen voor busvervoer met De Lijn.

Praktisch

Vanaf 13.15 uur spreken we af aan de voorzijde van het station van Brugge (bij de draaideur). Het einde is voorzien omstreeks 17.15 uur bij ons vertrekpunt. De totale wandelafstand bedraagt 7,5 km.

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 17.4.2022. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20. Is deze activiteitsdatum volgeboekt, dan kun je hier inschrijven voor zaterdag 30.4.2020.

Kies hieronder het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet ten laatste tegen maandag 18.4.2022 het totaalbedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE62 0017 0228 8261 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Brugge-Kust met vermelding van ‘Groene vesten en drie kerken’, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Brugge - Sint-Gilliskerk
Brugge - Karmelietenkerk

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?