Een imaginaire pelgrimstocht met gedetineerden

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 11/02/2023
15:30 - 18:00

Locatie
Sint-Barbaracollege

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Gent


Opzet

Siska is aalmoezenier in de gevangenis van Beveren. Enkele jaren geleden kreeg ze de vraag van drie gedetineerden om hen te begeleiden bij de verwerking van hun levensgeschiedenis, hun misdaad en hun assisenproces. Zij ging met hen in 23 stapdagen op tocht. Niet echt natuurlijk, maar via introspectieve gesprekken maakten ze samen een bijzondere reis. De pelgrims vroegen aan Siska om de dialogen te noteren. Met hun verhalen wilden ze andere gedetineerden helpen en een meer genuanceerd daderbeeld in de samenleving brengen.

Siska zocht en vond drie kunstenaars die de vele gesprekken tijdens de imaginaire tocht omzetten in vijf beeldverhalen, animaties en podcasts. Alle informatie over dit kunstproject is te vinden op de website De Imaginaire Pelgrimstocht. Siska komt vertellen over die bijzondere pelgrimstocht die ze maakte. Hoe zijn ze aan die tocht begonnen en wat heeft het teweeg gebracht bij de deelnemers? Siska neemt ons graag mee op deze bijzondere pelgrimage en gaat daarna graag met de aanwezigen in gesprek. Iedereen is van harte welkom.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met donderdag 9.2.2023. Wees er snel bij! Het aantal plaatsen is beperkt tot 50 personen. Een donativobijdrage is gewaardeerd.

Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Impressie van een gevangenis
Imaginaire pelgrimstocht

Illustraties van Nicolas Marquez

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?