Infoavonden kandidaat-pelgrims online

[Geen fysieke locatie]

Datum/Uur
di 20/04/2021
19:30 - 21:00

Soort activiteit

Organisator


Nog op pelgrimstocht in 2021?

Of we in 2021 nog op pelgrimstocht kunnen is een vraag die vele (aspirant)pelgrims intens bezighoudt, maar waarop er op dit moment geen sluitend antwoord mogelijk is. Alles zal afhangen van de ontwikkeling van de coronapandemie de komende maanden hier in België én in de landen waar de pelgrimage beoogd wordt.

Het ongeduld, het verlangen, de drang om op tocht te gaan wordt blijkbaar alsmaar groter. Op de fora en de Facebookpagina’s over pelgrimeren wordt er volop gespeculeerd! Ook onze afdeling Limburg krijgt deze vragen van (toekomstige) pelgrims. Maar daarnaast krijgen we ook  geregeld vragen met betrekking tot het pelgrimeren an sich. Op zich niet verwonderlijk nu de nationale infodagen in de afgelopen maanden en ook in de nabije toekomst noodgedwongen moesten afgelast worden.

Toch willen we als afdeling Limburg deze pelgrims niet in de kou laten staan en organiseren voor hen een infoavond online. Die vervangt weliswaar niet ‘the real thing’, maar voorziet mogelijk in een behoefte voor hen die zich momenteel voorbereiden op een stap- of fietstocht voor het geval dat pelgrimeren toch nog mogelijk zou blijken dit (na)jaar.

Tijdens deze infoavonden gaan we niet (mee) speculeren over de vraag of pelgrimeren dit jaar nog mogelijk zal zijn, maar bieden een programma aan waarin o.a. aspecten aan de orde komen zoals:

  • de ondersteuning die het Compostelagenootschap kan bieden aan kandidaat-pelgrims;
  • de pelgrimstocht opgevat als resp. een spirituele, culturele of sportieve onderneming;
  • een persoonlijke visie op pelgrimeren vanuit het standpunt van een pelgrim met ervaring met het pelgrimeren;
  • concrete informatie over de voorbereiding van een stap- of fietstocht (mentale en fysieke voorbereiding, uitrusting, etc.)
  • concrete informatie over een aantal pelgrimsroutes.

Praktisch

Deze online activiteit wordt uitgespreid over twee avonden.

Dinsdag 20 april 2021 van 19.30 tot 21 uur:

Plenaire sessie voor alle deelnemers waarin bovenstaande aspecten aan de orde komen.

Dinsdag 27 april 2021 van 19.30 tot 21 uur:

Twee parallelsessies, waarbij één groep gevormd wordt door de fietsers, de andere groep door de stappers. In deze sessies wordt er specifiek ingegaan op het pelgrimeren als fietser, resp. als stapper. Daarnaast is er ruim de gelegenheid voor het stellen van concrete vragen.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected]

Plan B

In het geval dat er tijdig zou blijken dat fysieke bijeenkomsten weer mogelijk en ook formeel toelaatbaar zijn, organiseren we deze activiteit eveneens live op zaterdag 8 mei 2021 van 13 tot 17 uur in Nas Dom – Feestzaal Sloveense Gemeenschap, G.A. Galopinstraat 15, Genk.

Iedereen die ingeschreven heeft voor de online activiteit krijgt van ons via de mail het verzoek om, indien gewenst,  deelname aan de fysieke bijeenkomst te bevestigen.

Wanneer de voorschriften van de overheid ons een beperking opleggen in het aantal deelnemers, wordt de volgorde van inschrijving van de online activiteit als selectiecriterium gebruikt.

Deelnemen

Deelname aan deze activiteit staat open voor iedereen en is gratis.

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 18-4-2021. Kies de sessie of sessies waaraan je wenst deel te nemen. Opgelet! Voor de sessie van 27 april dien je te kiezen of je deelneemt als stapper of als fietser.

Kies per sessie het aantal personen dat je wenst in te schrijven. Vul telkens voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Pelgrimspoëzie ergens langs de Camino Francés. “Peregrino, ¿Quién te llama?” “Pelgrim, wie roept je?”
Zijn het de prachtige landschappen die ons op pad doen gaan?
Of zijn het de schitterende kathedralen onderweg die ons lokken?
Misschien is het wel de sportieve uitdaging waarnaar we op zoek zijn?

Foto’s van Nico Bringmans

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?