Inspiratieavond – Twee weken op de camino

[Geen fysieke locatie]

Datum/Uur
wo 24/02/2021
19:30 - 20:45

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

Zes weken, drie maanden of nog langer onderweg zijn op een van de vele pelgrimswegen is (nog) niet weggelegd voor iedere pelgrim met onrustige wandel- of fietsbenen. Werk, gezin, sociale of maatschappelijke verplichtingen laten zich vaak moeilijk verenigen met een ‘afwezigheid’ van deze omvang.

Of je stelt je vragen zoals: kan ik een lange tocht lichamelijk wel aan, of ga ik na een tweetal weken geen last krijgen van heimwee, of is dat wel allemaal te betalen, of gaat zo een lange tocht niet vervelen na enkele weken …? Ook de onzekerheden die samenhangen met de huidige coronapandemie, is voor sommigen een reden om niet te kiezen voor een lang verblijf in het buitenland.

Misschien herken je je wel in deze vragen of heb je nog andere bedenkingen die je weerhouden van een ‘grote’ camino, terwijl je bij jezelf toch een bepaalde onrust of verlangen ervaart om de stap naar de pelgrimage te zetten. Wel, dan is deze actviteit een geknipte gelegenheid voor jou om kennis te maken met het pelgrimeren langs routes die een afstand van 200 km niet overschrijden en gemakkelijk te doen zijn in 10 à 14 dagen. Overigens, ook voor de ‘ervaren’ pelgrim kan zo een kortere, minder drukke, dichter bij huis liggende, maar wellicht nog onbekende route, een welkome afwisseling zijn.

De evolutie van de coronapandemie laat ons niet toe om op 24 februari een fysieke bijeenkomst te organiseren. Daarom gaat deze activiteit online door via ZOOM, op drie avonden, telkens om 19.30 uur.

  • Woensdag 24 februari  – Via Limburgica / Via Monastica (België)
  • Woensdag 3 maart – Voie des Capitales (Frankrijk)
  • Woensdag 10 maart – Walk of Wisdom (Nederland)

Je hoeft slechts eenmaal in te schrijven of je nu aan één, twee of drie bijeenkomsten deelneemt. Iedere deelnemer krijgt de dag voorafgaand aan elke bijeenkomst een e-mail met de link die je naar de online bijeenkomst leidt, samen met een eenvoudige leidraad hoe videovergaderen werkt.

De opbouw van elke avond:

19.30 uur – 20.10 uur: presentatie van de pelgrimsweg
20.10 uur – 20.15 uur: pauze
20.15 uur – 20.45 uur: het panel beantwoordt de vragen van de deelnemers

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected].

Deelnemen

Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 21-2-2021. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

De plaatselijke pelgrimsverenigingen hebben zich ingespannen voor een goede bewegwijzering op de ‘Voie des Capitales’ en voor voldoende comfortabele overnachtingsmogelijkheden.
De Via Limburgica start in Thorn (NL) om zich via de provincie Limburg kort voor Namen te vervoegen met de Via Monastica, die je vervolgens brengt naar de grens met Frankrijk in Rocroi.
Het labyrint, symbool voor de zoekende pelgrim, tref je aan in Nijmegen, de start- en aankomstplaats van de Walk of Wisdom.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


Deze activiteit is volgeboekt.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?