Inspiratieavond voor nieuwe én ervaren pelgrims

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
wo 24/02/2021
19:00 - 22:00

Locatie
Stadhuis Genk

Categorieën

Organisatie


Opzet

Zes weken, drie maanden of nog langer onderweg zijn op een van de vele pelgrimswegen is (nog) niet weggelegd voor iedere pelgrim met onrustige wandel- of fietsbenen. Werk, gezin, sociale of maatschappelijke verplichtingen laten zich vaak moeilijk verenigen met een ‘afwezigheid’ van deze omvang. Soms zijn er ook andere redenen om (nog) niet te kiezen voor een lange tocht. Vragen als: kan ik een lange tocht lichamelijk wel aan, of ga ik na een tweetal weken geen last krijgen van heimwee, of is dat wel allemaal te betalen, of gaat zo een lange tocht niet vervelen na enkele weken …?

Misschien herken je je wel in deze vragen of heb je nog andere bedenkingen die je weerhouden van een ‘grote’ camino, terwijl je bij jezelf toch een bepaalde onrust of verlangen ervaart om de stap naar de pelgrimage te zetten. Wel, dan is deze inspiratieavond een geknipte gelegenheid voor jou om kennis te maken met het pelgrimeren langs routes die een afstand van 200 km niet overschrijden en gemakkelijk te doen zijn in 10 à 14 dagen. Overigens, ook voor de ‘ervaren’ pelgrim kan zo een kortere, minder drukke, dichter bij huis liggende, maar wellicht nog onbekende route, een welkome afwisseling zijn.

Drie à vier pelgrims die in het recente verleden zo een ‘korte’ camino liepen, komen hierover vertellen. Misschien dat hun verhaal, ondersteund door sfeervolle beelden, jou zal inspireren om vroeg of laat in hun voetsporen te treden. Reken op de nodige praktische informatie met daarnaast ook oog voor het spirituele aspect van hun camino.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected].

Deelnemen

Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 21-2-2021. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Fijne ontmoetingen onderweg. Vaak vluchtig, soms diepergaand, een enkele keer uitgroeiend tot een blijvende vriendschap.
Een pad, water, groen en vooral... de rust en stilte.
Het labyrint staat symbool voor de zoekende pelgrim. Daarvoor hoef je niet ver van huis te gaan.

Inschrijvingen

Soort ticket Aantal tickets
Deelname aan de inspiratieavond

Persoonsgegevens deelnemer

Contactpersoon (wie de inschrijving hierboven invulde)


Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?