Inspiratieavond voor pelgrims

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
wo 16/02/2022
19:00 - 22:00

Locatie
Zaal Den Drossaerd

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

Helaas moest de vertelavond van de afdeling Limburg, voorzien op 24 november jl. in Genk, uitgesteld worden als gevolg van de coronapandemie. In het voorjaar van 2022 zullen we een nieuwe datum vaststellen voor deze uitgestelde activiteit in Genk. Om de pelgrims niet helemaal op hun honger te laten zitten wagen we het erop om een nieuwe inspiratieavond te organiseren in het noorden van onze provincie.

Tijdens deze avond komt Lieve Swinnen uitvoerig vertellen over haar voettocht naar Santiago die ze afgelopen zomer vanuit Vézelay naar Santiago ondernam. Na ruim 30 jaar actief te zijn, o.a. als kinderpsychiater, dacht Lieve op 60-jarige leeftijd nog niet aan stoppen. Wél voelde ze heel sterk de behoefte om even met rust gelaten te worden en pas op de plaats te maken.

Voor de fysieke inspanning deinsde ze niet terug. Wandelen zit haar in het bloed en dat doet ze regelmatig. Echter, 1700 kilometer alleen onderweg zijn was voor haar een grote en nieuwe uitdaging. Hoe dat haar afging, welke bespiegelingen ze daar nu achteraf bij maakt en of deze tocht haar gebracht heeft wat ze zich daarbij voorstelde, komen we te weten tijdens haar lezing.

Inspiratie kunnen de aanwezigen niet enkel halen uit de lezing van Lieve Swinnen. Het tweede deel van de avond is gereserveerd voor pelgrims die informatie willen over de minder bekende wegen naar Santiago, of delen daarvan. We denken hierbij o.a. aan de Camino de Madrid, de Camino de Levante, de Camino Aragonés, de Camino del Ebro, de Camino Mozárabe, de Ruta Vadiniense …

Pelgrims met ervaring op deze routes delen met plezier hun kennis en ervaring van deze routes met deelnemers die in één of meerdere van deze routes geïnteresseerd zijn. Laat deze kans niet liggen!

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected].

Deelnemen

Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is i.v.m. de zaalgrootte beperkt. Deelname is gratis. Een donativo mag. Inschrijven verplicht.

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 13-02-2022.

Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder!
Lieve Swinnen: "Wat ik nu meemaak is gewoonweg een droom..."
Tijdens de Ruta Vadiniense moet de pelgrim de adembenemende, in voor- en najaar besneeuwde, Picos de Europa trotseren.


Foto 1 en 2 van Lieve Swinnen
Foto 3 van Nico Bringmans

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?