Jaarlijkse fietstocht door een mooi stukje Limburg

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 14/05/2022
09:30 - 17:30

Locatie
Het Kliniekske

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

Vorig jaar organiseerde onze afdeling, tussen de lockdowns in, een activiteit voor fietspelgrims. De deelnemers toonden zich zeer enthousiast en vroegen om een herhaling. Daarom besloten we jaarlijks een fietstocht aan te bieden. Voor pelgrims die nog twijfelen of zij bicigrino willen worden, is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met ervaren fietsers en hen vragen naar hun ervaringen.

Ludo Schrijvers en Albert Remans, beiden pelgrims met ettelijke duizenden caminokilometers in de benen, toonden zich bereid om de organisatie van deze activiteit voor hun rekening te nemen.

Om af te stemmen op de wensen van de deelnemers bieden we twee tochten aan waaruit de ze een keuze moeten maken:

Lange tocht: 68,4 km, met een tussenstop na ca. 32 km bij Hotel Beau Séjour in Dilsen-Stokkem. Hier kunnen de deelnemers de zelf meegebrachte picknick nuttigen en gebruikmaken van het drankenaanbod van deze horecagelegenheid. Inclusief de duur van de pauze neemt deze tocht ca. 5 uur in beslag. Deze tocht (Bicigrino) staat volledig beschreven op de website van Route You. Ook deelnemers met een elektrische fiets zijn welkom voor deelname aan de lange tocht.

Kortere tocht: 45 km, met een tussenstop halverwege bij Het Salamanderke in Maasmechelen. Hier kunnen de deelnemers de zelf meegebrachte picknick nuttigen, gebruikmaken van het drankenaanbod van deze horecagelegenheid en desgewenst iets gebruiken van de snackkaart. Deze tocht doet o.a. volgende interessante plekken aan: C-mine, Thor Park, circuit De Duivelsberg en fietsbrug Fietsen door de heide.

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected].

Praktisch

09.30 u. – Ontvangst met koffie/thee van de deelnemers op de locatie ’t Kliniekse in Genk.
10.00 u. – Inleiding over pelgrimeren met de fiets door Ludo Schrijvers en Albert Remans
11.00 u. stipt – Vertrek Lange tocht en Korte tocht.
16.00 tot 17.00 – Aankomst van beide tochten op de locatie ‘t Kliniekse.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected]

Deelnemen

Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen per tocht. Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 11.5.2022.
Kies eerst voor de lange tocht of voor de korte tocht. Kies dan het aantal personen dat je ervoor wilt inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Net als bij de stapper moet de ook fietspelgrim goed overwegen wat wel en niet in de fietstassen moet. Deze 'fietsnomade' heeft zo te zien wat overdreven.
Als fietspelgrim hoef je niet verstoken te blijven van contacten met andere pelgrims.
What goes down, must go up.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?