Jakobscafé in Maaseik

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
do 09/11/2023
19:30 - 22:00

Locatie
Bier-, babbel- en muziekcafé GRAAD

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


De Jakobscafés door onze afdeling georganiseerd afgelopen voorjaar bleken een schot in de roos! Een grote opkomst en tevreden deelnemers na afloop. Voldoende redenen dus om dit initiatief verder te zetten dit najaar en volgend voorjaar.

Voor ons café van de maand november 2023 gaan we naar het noordoosten van onze provincie, nl. in Maaseik, van oudsher een pelgrimstad en totnogtoe de enige plaats in Limburg met een pelgrimsherberg.

De opzet van een Jakobscafé is eenvoudig: we willen pelgrims én pelgrims in spe, in reguliere cafés, de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten, ervaringen over pelgrimeren uit te wisselen, vragen aan elkaar te stellen, advies in te winnen of zomaar herinneringen over voorbije stap- en of fietstochten naar Santiago of andere bedevaartsoorden op te halen. Dit alles in een gemoedelijke sfeer onder het genot van een drankje. Tijdens zo’n avond blijft het café ook toegankelijk voor andere stamgasten.

Kortom, zo‘n Jakobscafé heeft zowel voor de ervaren pelgrim als de pelgrim in spe iets te bieden. Laagdrempelig en ongedwongen.

’Laagdrempelig’, want je hoeft niet in te schrijven en evenmin vanaf het begin tot het einde te blijven. Gewoon even binnenlopen en de sfeer proeven of vanaf het aanvangsuur (19.30 uur) tot het eind (22.00 uur) blijven, het kan allemaal.

‘Ongedwongen’, want je kunt komen gewoon om te luisteren óf om je ervaringen te delen, óf om te proberen een antwoord te krijgen van ervaren pelgrims op vragen die je als toekomstige pelgrim graag wil beantwoord zien. Iedereen, lid of niet-lid, is van harte welkom!

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected].

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?