Kaas en wijnavond met film over de Via Podiensis

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 21/10/2023
18:00 - 22:00

Locatie
Dienstencentrum De Garve

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Brugge-Kust


Opzet

Op zaterdag 21 oktober gaat onze jaarlijkse kaas- en wijnavond door in het Dienstencentrum De Garve.  Dit jaar komt Gunnar Walgraeve zijn film vertonen die hij maakte op de Via Podiensis.  Gunnar was in 2020 ook al bij ons te gast met de vertoning van La Voie de Rocamadour.

Tijdens de voorstelling krijg je een samenvatting van de eerste twaalf dagen, van Le Puy-en-Velay tot Figeac. Het geheel zit boordevol gesprekjes met passanten en pelgrims waarin een groep afkomstig van het Franse eiland La Réunion wel de rode draad vormt.

De motivatie om de Via Podiensis te volgen kwam tijdens het lopen van de Via Rocamadour. Gunnar had toen onder andere een gesprekje met een dame van het informatiebureau in Montfaucon en een hospitalera in Labastida-Murat. Beiden hadden het over de prachtige, weidse omgeving van Aubrac. Tevens zijn er heel wat mooie dorpjes te ontdekken zoals St.-Come d’Olt, Estaing en Conques.

“Als een pelgrim kiest om een route af te leggen in Frankrijk, dan is er veel kans dat hij of zij kiest voor de Via Podiensis”, zegt Gunnar. Het is immers een zeer mooie route met heel wat overnachtingsplaatsen. De tocht begint in Le Puy-en-VelayZijn verbazing was groot toen de treinbegeleider net voor de aankomst in Le Puy tijdens zijn controle alle pelgrims afzonderlijk aansprak. Iedereen kreeg een plannetje van de stad en in een paar minuten legde hij uit wat de bezienswaardigheden zijn, waar de ontmoetingsplaats Le Camino ligt en dat je zeker het lichtspektakel moet meemaken.

Het wordt vast en zeker opnieuw een aangename en boeiende avond, die toekomstige pelgrims zal doen dromen om ook de Via Podiensis te bewandelen.

Bereikbaarheid

Naast het Dienstencentrum is een kleine parking. Je kan ook je auto parkeren in de parking aan het station in Brugge. Vanaf het station vertrekt lijnbus 6 op perron A2. Afstappen aan de kerk van St.-Jozef (8 haltes). Via de Terlooigemweg is het nog 5 minuten stappen naar De Garve. Wie te voet wil komen vanaf het station, moet 4,2 km stappen.

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met maandag 16.10.2023.

Kies hieronder bij de juiste optie het aantal personen dat je ervoor wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad. Heb je alsnog problemen bij het inschrijven, stuur dan een e-mail naar [email protected] van afdeling Brugge-Kust.

Opgelet! Vergeet niet ten laatste tegen maandag 16.10.2023 het totaalbedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE62 0017 0228 8261 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Brugge-Kust met vermelding van “Kaas- en wijnavond”, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Rocher St.-Michel d' Aiguilhe met kapel in LePuy-en-Velay
Rocher St.-Michel d' Aiguilhe met kapel in LePuy-en-Velay
Eglise Romane Monistrol d' Allier
Eglise Romane Monistrol d' Allier
Pelgrims monument net voor Saugues
Pelgrims monument net voor Saugues
Wijdse omgeving van Aubrac
Wijdse omgeving van Aubrac

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


Deelnameopties

Kies je optie(s) en bij de gekozen optie(s) het aantal deelnemers Prijs Aantal deelnemers
Deelname aan kaas- en wijnavond - Ik wens een kaasschotel
Ik ben lid van het genootschap.
€ 20,00
Deelname aan kaas- en wijnavond - Ik wens geen kaasschotel, maar een alternatief
Ik ben lid van het genootschap
€ 20,00
Deelname aan kaas- en wijnavond - Ik wens een kaasschotel
Ik ben geen lid van het genootschap.
€ 25,00
Deelname aan kaas- en wijnavond - Ik wens geen kaasschotel, maar een alternatief
Ik ben geen lid van het genootschap.
€ 25,00

Contactinformatie

Contactpersoon (wie de inschrijving hierboven invulde)

Payment and Confirmation

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?