Maak betere foto’s met je smartphone! Nieuwe sessies!

[Geen fysieke locatie]

Datum/Uur
ma 01/03/2021
19:30 - 20:45

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

Momenteel fotografeer je eerder met je smartphone dan met een klassiek fototoestel. Velen slagen er echter niet in om de fotografische mogelijkheden van hun smartphone optimaal te benutten. Behalve beheersing van de technische kant van je toestel, is enige fotografische kennis en kunde nodig om betere foto’s te maken. Daarin voorziet deze activiteit.

Wegens de coronamaatregelen kiezen we voor drie op elkaar voortbouwende online opleidingen (webinars). Wie dat wenst kan later op een nog vast te leggen tijdstip deelnemen aan een praktijkbijeenkomst van één dagdeel. Voor alle duidelijkheid: je neemt dus deel aan elk webinar. Je krijgt de dag voor elk webinar een e-mail met een link die je naar de online bijeenkomst leidt, samen met een eenvoudige leidraad hoe videovergaderen werkt. Voor de deelnemers die (nog) niet vertrouwd zijn met online bijeenkomsten is er een ‘oefenbijeenkomst’ voorzien waarin de basisvaardigheden voor het gebruik van Zoom uitgelegd worden.

Eén webinar onvoorzien gemist? Geen nood, je kunt het betreffende webinar op een later tijdstip online opnieuw bekijken, maar interactie met de presentator is dan niet mogelijk.

Tijdens de webinars leer je de technische mogelijkheden van je toestel (beter) benutten. Je krijgt tips en suggesties over belichting (sluitertijd, ISO), binnen versus buiten fotograferen, wel of niet zoomen, burstopnames, HDR-opnames, panoramafoto’s, standpunt (perspectief), onderwerpkeuze en compositie. Ten slotte besteden we enige aandacht aan de nabewerking van de foto in het toestel.

Deelname aan de latere praktijkbijeenkomst is mogelijk voor wie dat wenst, maar uitsluitend bedoeld voor deelnemers aan de webinars. Die sessie bestaat uit twee delen:

  1. Bespreken van het ‘huiswerk’ (opnames) dat je voorafgaand aan de bijeenkomst hebt gemaakt; wat is goed en wat kan (nog) beter.
  2. Praktijkopdracht ter plaatse uitvoeren met nabespreking.

Praktisch

Webinar 1 op maandag 1.3.2021 van 19.30 u. – 20.45 u.
Webinar 2 op maandag 15.3.2021 van 19.30 u. – 20.45 u.
Webinar 3 op maandag 29.3.2021 van 19.30 u. – 20.45 u.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected]

Deelnemen

Enkel leden kunnen deelnemen. Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot 30.

Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 24.2.2021. Vul je voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Het beste fototoestel is het toestel dat je bij je hebt.
Fotografie is schrijven met licht.
Oog hebben voor compositie.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?