Maak betere foto’s met je smartphone!

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
do 19/11/2020
19:30 - 20:45

Locatie
Zaal De Kwint (enkel voor de praktijksessie op 16-1-2021)

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

Momenteel fotografeer je eerder met je smartphone dan met een klassiek fototoestel. Velen slagen er echter niet in om de fotografische mogelijkheden van hun smartphone optimaal te benutten. Behalve beheersing van de technische kant van je toestel, is enige fotografische kennis en kunde nodig om betere foto’s te maken. Daarin voorziet deze activiteit.

Wegens de coronamaatregelen kiezen we voor drie op elkaar voortbouwende online opleidingen (webinars), gevolgd door een praktijkbijeenkomst van één namiddag, uiteraard in veilige omstandigheden. Voor alle duidelijkheid: je neemt dus deel aan elk webinar én de praktijkopleiding. Je krijgt een e-mail met een link die je op de geplande data en tijdstippen naar de online bijeenkomst leidt, samen met een eenvoudige leidraad hoe videovergaderen werkt.

Eén webinar onvoorzien gemist? Geen nood, je kunt het betreffende webinar op een later tijdstip online terug bekijken, maar interactie met de presentator is dan niet mogelijk.

Tijdens de webinars leer je de technische mogelijkheden van je toestel (beter) benutten. Je krijgt tips en suggesties over belichting (sluitertijd, ISO), binnen versus buiten fotograferen, wel of niet zoomen, burstopnames, HDR-opnames, panoramafoto’s, standpunt (perspectief), onderwerpkeuze en compositie. Ten slotte besteden we enige aandacht aan de nabewerking van de foto in het toestel.

Omdat alle theorie ook om praktijk vraagt, voorzien we aan het eind van de leercyclus een praktijksessie. The proof of the pudding is in the eating!
Die sessie bestaat uit twee delen:

  1. Bespreken van het ‘huiswerk’ (opnames) dat je voorafgaand aan de bijeenkomst hebt gemaakt; wat is goed en wat kan (nog) beter.
  2. Praktijkopdracht ter plaatse uitvoeren met nabespreking.

Praktisch

Webinar 1 op donderdag 19-11-2020 van 19.30 u. – 20.45 u.
Webinar 2 op donderdag 3-12-2020 van 19.30 u. – 20.45 u.
Webinar 3 op donderdag 17-12-2020 van 19.30 u. – 20.45 u.
Praktijksessie op zaterdag 16-1-2021 van 13.00 u. – 17.00 u. in zaal De Kwint, Heuvenstraat 9, Zonhoven (zie kaartje bovenaan).

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected]

Deelnemen

Enkel leden kunnen deelnemen. Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25.

Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 15-11-2020. Vul je voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Het beste fototoestel is het toestel dat je bij je hebt.
Fotografie is schrijven met licht.
Oog hebben voor compositie.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


Deze activiteit is volgeboekt.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?