Maak van je smartphone een gps. Nieuwe sessies!

[Geen fysieke locatie]

Datum/Uur
ma 22/02/2021
19:30 - 20:45

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

De huidige smartphones zijn volwaardige vervangers van de klassieke gps-toestellen. Steeds meer pelgrims maken er gebruik van, omdat je op het internet van bijna elke pelgrimsweg een track vindt. Ook op onze website kun je die downloaden op elke vermelde pelgrimsweg. Bekijk als voorbeeld de rubriek gps-tracks op de steekkaart van de Via Limburgica. Sommigen hebben nog wat koudwatervrees om ermee aan de slag te gaan. Begrijpelijk! Het gebruik van navigatie op je smartphone vraagt een beetje oefening en soms wat hulp van ‘buitenaf’.

Vandaar een leercyclus. Wegens de coronamaatregelen kiezen we voor drie op elkaar voortbouwende online opleidingen (webinars). Wie dat wenst kan later op een nog vast te leggen tijdstip deelnemen aan een praktijkbijeenkomst van één dagdeel. Voor alle duidelijkheid: je neemt dus deel aan elk webinar. Je krijgt de dag voor elk webinar een e-mail met een link die je naar de online bijeenkomst leidt, samen met een eenvoudige leidraad hoe videovergaderen werkt. Voor de deelnemers die (nog) niet vertrouwd zijn met online bijeenkomsten is er een ‘oefenbijeenkomst’ voorzien waarin de basisvaardigheden voor het gebruik van Zoom uitgelegd worden.

Eén webinar onvoorzien gemist? Geen nood, je kunt het betreffende webinar op een later tijdstip online opnieuw bekijken, maar interactie met de presentator is dan niet mogelijk.

Tijdens de webinars helpen we je met de installatie van de app (OsmAnd) op je smartphone, bij het instellen van de juiste profielen, het downloaden van kaarten, tracks en routes en uiteraard het navigeren, eens je een track hebt geïnstalleerd. Deelname aan de latere praktijkbijeenkomst is mogelijk voor wie dat wenst, maar uitsluitend bedoeld voor deelnemers aan de webinars. Je krijgt de kans om resterende onduidelijkheden opgehelderd te krijgen én je maakt een wandeling in de directe omgeving aan de hand van een track. Na de wandeling bespreken we jullie ervaringen.

Opgelet! De lesgever baseert zich tijdens de webinars op het gebruik van een smartphone. Voor bezitters van een iPhone wordt er voor een beperkt aantal onderdelen ook teruggekoppeld naar zulk toestel. Dat geldt echter niet voor alle aspecten.

Praktisch

Webinar 1 op maandag 22-2-2021 van 19.30 u. – 20.45 u.
Webinar 2 op maandag 8-3-2021 van 19.30 u. – 20.45 u.
Webinar 3 op maandag 22-3-2021 van 19.30 u. – 20.45 u.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected]

Deelnemen

Enkel leden kunnen deelnemen. Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot 30.

Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 17-2-2021. Vul je voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Heel wat apps maken navigatie op de smartphone of iPhone mogelijk.
Niet iedereen is handig met de nieuwe technologie.
Klassiek of modern... aan de pelgrim om te kiezen.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


Deze activiteit is volgeboekt.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?