Maak van je smartphone een gps

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
do 12/11/2020
19:30 - 20:45

Locatie
Zaal De Kwint (enkel voor de praktijksessie op 9-1-2021)

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

De huidige smartphones zijn volwaardige vervangers van de klassieke gps-toestellen. Steeds meer pelgrims maken er gebruik van, omdat je op het internet van bijna elke pelgrimsweg een track vindt. Ook op onze website kun je die downloaden op elke vermelde pelgrimsweg. Bekijk als voorbeeld de rubriek gps-tracks op de steekkaart van de Via Limburgica. Sommigen hebben nog wat koudwatervrees om ermee aan de slag te gaan. Begrijpelijk! Het gebruik van navigatie op je smartphone vraagt een beetje oefening en soms wat hulp van ‘buitenaf’.

Vandaar een leercyclus. Wegens de coronamaatregelen kiezen we voor drie op elkaar voortbouwende online opleidingen (webinars), gevolgd door een praktijkbijeenkomst van één namiddag, uiteraard in veilige omstandigheden. Voor alle duidelijkheid: je neemt dus deel aan elk webinar én de praktijkopleiding. Je krijgt een e-mail met een link die je op de geplande data en tijdstippen naar de online bijeenkomst leidt, samen met een eenvoudige leidraad hoe videovergaderen werkt.

Eén webinar onvoorzien gemist? Geen nood, je kunt het betreffende webinar op een later tijdstip online terug bekijken, maar interactie met de presentator is dan niet mogelijk.

Tijdens de webinars helpen we je met de installatie van de app (OsmAnd) op je smartphone, bij het instellen van de juiste profielen, het downloaden van kaarten, tracks en routes en uiteraard het navigeren, eens je een track hebt geïnstalleerd. We sluiten de leercyclus af met een praktijkbijeenkomst van ca. 4 uur. Je krijgt de kans om resterende onduidelijkheden opgehelderd te krijgen én je maakt een wandeling in de directe omgeving aan de hand van een track. Na de wandeling bespreken we jullie ervaringen.

Praktisch

Webinar 1 op donderdag 12-11-2020 van 19.30 u. – 20.45 u.
Webinar 2 op donderdag 26-11-2020 van 19.30 u. – 20.45 u.
Webinar 3 op donderdag 10-12-2020 van 19.30 u. – 20.45 u.
Praktijksessie op zaterdag 9-01-2021 van 13.00 u. – 17.00 u. in Zonhoven, zaal De Kwint, Heuvenstraat 9 (zie kaartje bovenaan).

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected]

Deelnemen

Enkel leden kunnen deelnemen. Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25.

Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 8-11-2020. Vul je voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Heel wat apps maken navigatie op de smartphone of iPhone mogelijk.
Niet iedereen is handig met de nieuwe technologie.
Klassiek of modern... aan de pelgrim om te kiezen.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


Deze activiteit is volgeboekt.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?