Maak van je smartphone/iPhone een GPS

[Geen fysieke locatie]

Datum/Uur
wo 11/01/2023
19:30 - 21:30

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


De organisator legt een reservelijst aan voor het geval zich deelnemers afmelden. Stuur een mail naar [email protected] om je op de reservelijst te plaatsen.

Opzet

Er blijkt nog steeds belangstelling te bestaan voor het gebruiken van de smartphone of iPhone als GPS-toestel. Daarom organiseren we weer een leercyclus. Er zal tijdens deze cyclus opnieuw extra aandacht worden besteed aan de bezitters van een iPhone.

Het succes van deze leercyclus heeft er wellicht mee te maken dat steeds meer pelgrims gebruik maken van een smartphone of iPhone én dat het internet een uitgebreid aanbod aan tracks van (o.a.) pelgrimswegen  aanbiedt.  Zo ook de website van ons Genootschap waar je talrijke tracks van pelgrimswegen kunt downloaden. Bekijk als voorbeeld de rubriek gps-tracks op de steekkaart van de Via Limburgica.

Sommigen hebben nog wat koudwatervrees om ermee aan de slag te gaan. Begrijpelijk! Het gebruik van navigatie op je smartphone of iPhone vraagt een beetje oefening en soms wat hulp van ‘buitenaf’. Vandaar het aanbod van een leercyclus. We kiezen opnieuw voor drie op elkaar voortbouwende online opleidingen (webinars). De  praktijkbijeenkomst zal later in het voorjaar van 2023 aangeboden worden. Elke deelnemer van deze en vorige edities kan inschrijven voor deze praktijkbijeenkomst. Plaats en datum wordt tijdig bekend gemaakt.

Voor alle duidelijkheid: als je inschrijft voor ‘Maak van je smartphone of iPhone een gps‘, dan neem je deel aan 3 sessies. Je krijgt voorafgaand aan de sessies een e-mail met een link die je op de geplande data en tijdstippen naar de online bijeenkomst leidt, samen met een eenvoudige leidraad hoe videovergaderen werkt. Een webinar onvoorzien gemist? Geen nood, je kunt het betreffende webinar op een later tijdstip online terug bekijken, maar interactie met de presentator is dan uiteraard niet mogelijk.

Tijdens de webinars helpen we je met de installatie van de app (OsmAnd) op je smartphone of iPhone, met het instellen van de juiste profielen, het downloaden van kaarten, tracks en routes en uiteraard met het navigeren, eens je een track hebt geïnstalleerd.

Praktisch

Webinar 1 op woendag 11.1.2023 van 19.30 u. – 21.30 u.
Webinar 2 op woensdag 18.1.2023 van 19.30 u. – 21.30 u.
Webinar 3 op woensdag 1.2.2023 van 19.30 u. – 21.30 u.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected]

Deelnemen

Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt. Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 9.1.2023. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Heel wat apps maken navigatie op de smartphone of iPhone mogelijk.
Niet iedereen is handig met de nieuwe technologie.
Klassiek of modern... aan de pelgrim om te kiezen.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


Deze activiteit is volgeboekt.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?