Met Sint-Jakob op stap in Lier

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 27/05/2023
10:00 - 17:00

Locatie
Hof van Aragon

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Mechelen


Opzet

De Via Brabantica doorkruist Lier. In verschillende straten vind je bronzen sint-jakobsschelpen, die de weg tonen naar Santiago de Compostela. Met de afdeling Mechelen gaan we onder leiding van een stadsgids dit traject verkennen.

Afspraak om 10.00 u. in het Hof van Aragon in Lier, waar we je onthalen met een koffie en een Liers Vlaaike.

Om 10.30 u. start de wandeling. Wij volgen grotendeels het traject van de Via Brabantica en komen voorbij de belangrijkste bezienswaardigheden in Lier. Zo passeren we o.a. de Grote Markt, waar zich de Sint-Jakobskapel bevindt. Ook het Begijnhof ligt op onze wandelroute, samen met nog enkele andere schilderachtige plekjes. Wegens restauratiewerken is het spijtig genoeg niet mogelijk de Sint-Gummaruskerk te bezoeken. Onderweg vertelt de gids ons een vleugje geschiedenis, gespijsd met anekdotes en wetenswaardigheden over het fenomeen pelgrimeren.

Om 12.30 u. zijn we terug in het Hof van Aragon voor de lunch. Een vegetarische keuze is ook mogelijk.

Na de lunch, zo rond 14.15 u. bezoeken we de Zimmertoren, gevolgd door Café De Ware Jakob voor wie het wenst. Daar kun je een stempel verkrijgen in je stempelboekje.

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected].

Praktisch

Het station van Lier ligt op 15′ stappen van het Hof van Aragon. Parkeren kan op de randparking De Mol aan de Aarschotsesteenweg, op 10′ stappen van het Hof van Aragon.

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met donderdag 18-5-2023. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25. Snel inschrijven is dus de boodschap.

Kies hieronder het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet ten laatste tegen 18-5-2023 het totaalbedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE60 0017 0228 9170 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Mechelen, met de vermelding “Bezoek Lier” je voornaam en je familienaam”. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

De buitenzijde van de Sint-Jakobskapel in Lier
De Zimmertoren in Lier

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?