Namen – In de sporen van Sint-Jakob

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 21/05/2022
09:45 - 16:00

Locatie
Station van Namen

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Zenne-Dender


Opzet

Op zaterdag 21 mei 2022 wandelt Afdeling Zenne-Dender door de stad Namen in de sporen van Sint-Jakob.

Samenkomst om 9.45 uur aan het station van Namen, Place de la Station. Raadpleeg de NMBS-dienstregeling om tijdig in Namen te zijn.

In de voormiddag volgen we het Sint-Jakobspad onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. Zij vertelt ons de geheimen van de stad, de legende, de Tour Saint-Jacques en de Église Saint-Jacques.

‘s Middags gebruiken we het middagmaal – voorgerecht, hoofdgerecht en dessert – in een plaatselijk restaurant. Voor het hoofdgerecht kun je kiezen voor een vleesgerecht of een vegetarische gerecht. Opgelet!  Maak hiervoor bij je inschrijving de juiste keuze.

In de namiddag bekijken we vanop het terras van het cultureel huis DELTA de stad, citadel en de samenvloeiing van De Samber en de Maas. We wandelen  langs de oever van de Samber en het oude stadscentrum naar het Musée provincial des Arts anciens du Namurois (MAAN) om er de prachtige permanente collectie te bezichtigen. Deze bevat onder meer de Kerkschat van Oignies, één van de 7 wonderen van België. We kunnen er ook de schrijn van Sint-Jacob aanschouwen.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel naar 0473 95 25 85.

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met vrijdag 6.5.2022. Kies eerst het gewenste totaalpakket: bij het middagmaal als hoofdgerecht een vleesgerecht of een vegetarische gerecht. Kies bij de gekozen optie het aantal personen dat je ervoor wilt inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet het totaalbedrag ten laatste op vrijdag 6.5.2022 over te schrijven op bankrekeningnummer BE16 0017 0228 9574 van het Vlaams Compostelagenootschap – afdeling Zenne-Dender met vermelding van ‘Wandeling Namen’, je voornaam en je familienaam, aantal deelnemers. Pas na ontvangst van je betaling bevestigen we je inschrijving als definitief.

Église Saint-Jacques de Namur
Le Delta - Espace Culturel Provincial

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?