Natuurwandeling in de vallei van de Stiemerbeek en barbecue

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 02/09/2023
15:30 - 22:00

Locatie
't Kliniekske

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

We starten ons najaarsseizoen met een dubbele activiteit: wandelen en daarna gezellig tafelen. Met andere woorden: volop de gelegenheid om onze (pelgrims)ervaringen van de afgelopen maanden op te halen en met elkaar te delen tijdens de wandeling in de natuur en/of tijdens een goed verzorgde barbecue.

Als je enkel wil deelnemen aan de wandeling of alleen maar wil mee barbecueën, dan kan dat ook. Zie bij de rubriek ‘Deelnemen’ hoe je een keuze maakt voor één of beide activiteiten.

Natuurwandeling in de Genkse Stiemervallei

Aanvang: 15.30 uur
Vertrek: ’t Kliniekske, Noordlaan 6, 3600 Genk
Afstand: ca. 9 km
Deelname: gratis (donativo). Inschrijven verplicht.

Onder begeleiding van Jos Lycops van Natuurpunt, tevens conservator van de Stiemervallei, maken we een wandeling door de blauwgroene levensader van de stad Genk, de Stiemervallei. Een belangrijke beekvallei die bruist van het leven en dwars door Genk loopt, van Waterschei tot aan de Maten.

Jos Lycops is geen natuurgids die tijdens zijn rondleidingen elk plantje en boom benoemt, maar de wandelaar de ruimte biedt voor echte beleving, d.w.z. mensen laten ‘proeven’ van de schoonheid en de enorme waarde van de natuur op die plaatsen waar de menselijke aanwezigheid in dit stukje natuur verantwoord is.

Barbecue

Aanvang: 17.30 uur
Locatie: ’t Kliniekske, Noordlaan 6, 3600 Genk
Deelname: € 20,00 per persoon (aperitief inbegrepen). Inschrijven verplicht
Keuze uit vlees of vegetarisch (bij inschrijving keuze maken)

We hopen op een warme zomeravond zodat we in de buitenlucht kunnen genieten van een goed verzorgde barbecue. Mocht het weer onverhoopt tegen zitten, dan maken we gebruik van ons vertrouwde lokaal van het Kliniekske.

Samen eten verbindt en dat is wat wij beogen met deze activiteit. Er zal weer heel wat te vertellen zijn, want velen onder ons hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten en waren te voet of met de fiets onderweg op een of andere pelgrimsroute. Degenen die nog plannen hebben om dit najaar te vertrekken kunnen de voorpret nog wat vergroten.

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected]

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 30.8.23. De deelname aan de wandeling is gratis. Deelname aan de barbecue (vlees of vegetarisch) kost € 20 per persoon, aperitief inbegrepen.

Kies hieronder bij ‘Deelname’ eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Kies daarna  de deelactiviteiten uit en kies opnieuw het aantal personen dat je er voor wil inschrijven. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet het totaalbedrag ten laatste op 30.8.23 over te schrijven op bankrekeningnummer BE58 0019 2926 0379 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Limburg met vermelding van ‘deelname activiteit 2 september’, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

De Stiemervallei werd in 2004 erkend als natuurreservaat. Al jaren werkt de stad Genk aan plannen voor het herstel van de Stiemerbeek als groen-blauwe ruggengraat.
In de Stiemervallei liggen zo’n 25 bomkraters als gevolg van de bombardementen op Genk-Centrum tijdens de WO II. De kraters werden doorheen de jaren ecologisch waardevolle vennen, die heel wat water vasthouden.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?