Gegidste natuurwandeling in de vallei van de Ziepbeek

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 23/10/2021
10:30 - 16:00

Locatie
Parking Opvangcentrum Ter Dennen

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Pelgrims die al eerder inschreven voor deze activiteit in 2020 hoeven NIET opnieuw in te schrijven.
De organisator heeft deze deelnemers hierover geïnformeerd.

Opzet

Afdeling Limburg organiseert een natuurwandeling in een verborgen parel van het Nationaal Park Hoge Kempen, de vallei van de Ziepbeek. Noem het gerust een wandeling met een educatief tintje.

Waar het Kempens plateau naar het oosten toe overgaat in het Maasdal, vertoont het landschap plots een flinke dip. De Maas heeft hier een 60 meter diepe vallei uitgeschuurd. De oostelijke grens van het plateau is een steile rand met talrijke insnijdingen, bijna allemaal droogdalen zonder beekje erin. De enige natte beekvallei met een nog vrij natuurlijke begroeiing is die van de Ziepbeek. Alleen te voet te bereiken, over onverharde paden: zachte bospaden, rulle zandpaden afgewisseld met een smal spoor in het gras en vlonderpaadjes. Geen bebouwing, geen verkeersdrukte. We nemen de picknick mee.

Het gebied is bij menig wandelaar bekend, mogelijk ook bij jou als aspirant-deelnemer. Maar misschien is het jou ook al eens overkomen dat je met een bevlogen gids een wandeling maakte in een gebied waar je al eerder was, maar niettemin verrast werd door de vele ‘nieuwigheden’, waar je tot nog toe achteloos was aan voorbijgegaan en waar je nu, via de vingerwijzing van een erkende natuurgids, een nieuwe wereld voor je ziet opengaan.

De afstand van deze luswandeling bedraagt slechts 12 km, maar de middagstop voor de picknick bij een plaatselijke horecagelegenheid en de stops gemaakt ten behoeve van de uitleg door de gids, maken dat we toch een hele dag onderweg zijn.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected].

Deelnemen

Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt. Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 20-10-2021. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Elk jaargetijde toont zijn eigen gezicht.
Zo behoort de klokjesgentiaan tot de flora van de Ziepbeekvallei.

Bereikbaarheid

De vertrekplaats is met het openbaar vervoer moeilijk bereikbaar. Met eigen vervoer komen is daarom nodig. We komen samen op de parking van het Opvangcentrum Ter Dennen, Molenbergstraat 101 in Lanaken. Bekijk ook het kaartje bovenaan.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?