In de voetsporen van de middeleeuwse pelgrim op het Olavspad in Noorwegen

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
do 20/02/2020
19:30 - 22:00

Locatie
Parochiecentrum Sint-Jan

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

De pelgrimsroute naar Compostela is, zeker gezien de alsmaar toenemende belangstelling hiervoor, bij nagenoeg elke pelgrim bekend. Deze vaststelling geldt niet voor een andere bijzondere pelgrimsroute in Europa, het Olavspad.

Het pad, genoemd naar koning Olav II die in 1030 omkwam bij een veldslag, kon sinds 1164 rekenen op de belangstelling van de pelgrim. In dat jaar kreeg de heilige Olav pauselijke erkenning en werd Nidaros (het huidige Trondheim) een van de belangrijkste bedevaartbestemmingen in de tweede helft van de middeleeuwen. Deze belangstelling nam acuut af in 1537 toen de Reformatie een einde maakte aan de katholieke traditie in Noorwegen. Dat bleef zo tot enkele decennia geleden toen de pelgrim, zij het mondjesmaat, het pad herontdekte.

Tot deze ‘herontdekkers’ behoren ook Malou, Jean, Nes en Riet, vier Tongerse pelgrims, die vorig jaar deze tocht van 535 km langs een eerder moeilijk pad, maar met prachtige panorama’s en een indrukwekkende natuur, ondernamen. In hun presentatie, ondersteund met schitterende beelden, maken zij duidelijk wat deze route anders maakt dan het pelgrimeren naar Compostela.

Geen deelnameprijs. Een vrijwillige bijdrage (donativo) mag. Wel inschrijven.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 18/02/2020 om 19.30 uur.

Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Soms moet er ook 'geklommen' worden ! Hier over een van de vele 'koeientrapjes'
Voor de dom van Trondheim: 'We did it, together'.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?