Op pelgrimstocht in het Land van Herve langs de Via Mosana

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
wo 01/05/2019 - za 04/05/2019
Doorlopend

Locatie
Domaine des Fawes

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Leuven


Opzet

Voor de vierde maal gaan we in ons land langs oude pelgrimswegen en ontdekken bedevaartplaatsen en abdijen in eigen land of net over de grens. Dit jaar is de Via Mosana (Keulen, Aken, Luik en zo verder naar …) ons vertrekpunt om de bijzondere plaatsen in het Land van Herve te verkennen.

We doen dit vanuit één overnachtingsplaats in Domaine de Fawes in Charneux. Deze voormalige lakenfabriek, daarna klooster en nu verblijfplaats voor wandel-en bezinningsgroepen, bosklassen enz. is onze vertrekplaats voor vier luswandelingen.

Programma

Dag 1
De eerste dag wandelen we naar de cisterciënzerabdij van Val-Dieu, gelegen in de vallei van de Berwinne. We nemen zeker de tijd om er te vertoeven en de prachtige tuin te bezoeken.

Dag 2
Luswandeling langs Aubel, het indrukwekkend Amerikaans kerkhof van Henri Chapelle en Thimister-Clermont. Dit goed bewaarde dorpje met zijn St.-Jakobskerk en prachtig stadhuis was vroeger een halteplaats voor pelgrims op hun tocht tussen Aken en Luik.

Dag 3
We wandelen in een zeer mooi deel van de vallei van de Geul met veel cultuur en industrieel historisch erfgoed. Vanuit Hombourg komen we langs kastelen en de grootste spoorwegbrug in ons land, die van Moresnet. Verder gaan we langs de Geul, door de oude lood- en zinkmijnen van Plombières met zijn eveneens merkwaardige kerk. Door de weiden stappen we naar Sippenaeken en het oude station van Hombourg.

Dag 4
Vanuit het bedevaartsoord Moresnet-Chapelle bereiken we Aken, de Sint-Jakobskerk en de Dom. Moresnet-Chapelle is het Scherpenheuvel voor de streek rond het drielandenpunt.

Praktisch

We slapen in een eenvoudige pelgrimsovernachtingsplaats met gedeelde kamers en sanitair in de gang.
De tochten zijn de 1ste en 4de dag rond de 16 km; de 2de en 3de dag rond de 20 km.
De verplaatsingen voor de tochten van dag 2, 3 en 4 doen we met eigen vervoer en kostendelend.
Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je ten laatste op 10/04/2019 online in. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.
Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet het totaalbedrag vóór 15/04/2019 over te schrijven op bankrekeningnummer BE93 0017 0228 8867 van Afdeling Leuven met vermelding “Land van Herve”, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling zijn de inschrijvingen definitief.

Abdij Val-Dieu (1)
Thimister-Clermont - Sint-Jakobskerk (2)
Dom van Aken (3)

(1) Abdij Val-Dieu – Foto van Romaine [CC0], from Wikimedia Commons
(2) Thimister-Clermont – Sint-Jakobskerk – Foto van MAT44 [CC BY-SA 3.0], from Wikimedia Commons
(3) Dom van Aken- Foto van CEphoto, Uwe Aranas

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?