Pelgrimage naar Maria in Tongeren

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 23/05/2020
Doorlopend

Locatie
VIIO Humaniora (samenkomst)

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg, Externe organisator


Om onze deelnemers te beschermen tegen het coronavirus en verdere verspreiding in te dijken, is de Pelgrimage naar Maria in Tongeren afgelast. Deze activiteit organiseren we dit jaar niet meer opnieuw. Lees meer over de gevolgen van het coronavirus op Pelgrimeren en het coronavirus.

Opzet

Deze tocht door het mooie Jekerdal vertrekt vanuit verschillende startplaatsen naar Maria, Oorzaak Onzer Blijdschap, in de basiliek van Tongeren. De basiliek is het oudste Mariaheiligdom ‘aan deze zijde van de Alpen’. Nadat eind 19de eeuw de paus dit miraculeuze beeld van Maria liet kronen, ontstonden bedevaarten naar Tongeren. In 2009 startten Tongerse Compostelapelgrims met een uitgewerkte pelgrimage vanuit verschillende vertrekplaatsen. Jaarlijks herhaald op de vierde zaterdag van mei. Het Compostelagenootschap, afdeling Limburg nodigt telkens pelgrims uit om deze mooie en zinvolle tocht mee te stappen.

De tocht in groep met gids vertrekt in ‘s-Gravenvoeren. Onderweg kan je op vier plaatsen instappen: Maastricht, Eben-Emael, Bassenge en Glons. Maar je kunt de tocht ook individueel doen. Gpx-bestanden zijn beschikbaar vanaf 10 mei a.s. op www.partnerwalk.be.

Verloop pelgrimage

Een pelgrimszegen is voorzien op elke vertrekplaats. Je kan er met je eigen vervoer naartoe of met een bus die vertrekt vanaf het VIIO in Tongeren. Bekijk de details hieronder.

Vertrekplaats

‘s-Gravenvoeren (Mariakapel, Klinkenberg)
Maastricht (Onze-Lieve-Vrouweplein)
Eben-Emael (Fort)
Bassenge (Onze-Lieve-Vrouwegrot)
Glons (Rue Lulay, Ecole Du Sacré-Cœur)

Vertrek bus

06.00 u.
08.45 u.
10.00 u.
12.00 u.
13.30 u.

Start tocht

06.45 u.
09.30 u.
10.30 u.
12.30 u.
14.00 u.

Afstand

45 km
32 km
23 km
15 km
10 km

Om 18.00 uur zijn alle deelnemers uitgenodigd voor de afsluitende pelgrimsmis in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek met een passage langs het genadebeeld ‘Oorzaak Onzer Blijdschap’.

Praktisch

Parking aan de VIIO-humaniora, op de Beukenbergweg en in de omgeving.

Samenkomst aan de VIIO-humaniora voor alle deelnemers.

De deelnameprijs aan de pelgrimage bedraagt € 2 (leden wandelclub € 1,50). Te betalen bij vertrek aan de startplaats aan het VIIO.

Vanuit het VIIO kun je gratis per autocar naar de verschillende vertrekplaatsen van de pelgrimage.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht. Doe dat liefst vóór 20 mei bij Jean-Pierre Houben via mobiel 0471 42 13 20 of online via www.partnewalk.be. Inschrijven kan ook nog op de dag zelf op elke vertrekplaats.

Informatie

Jean-Pierre Houben – 0471 42 13 20
Rina Groven – 0478 50 06 97
Rik Roeffelaer – 0476 68 46 33

Of stuur dan een e-mail naar [email protected].

Onze-Lieve-Vrouwebasiliek van Tongeren

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?