Pelgrimeren met de fiets

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
zo 09/05/2021
10:30 - 16:30

Locatie
Nas Dom - Feestzaal Sloveense Gemeenschap

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

Het aantal pelgrims dat met de fiets pelgrimeert, is vele malen kleiner dan de stappers. Dat geldt zeker voor Vlaanderen. Dit gegeven is voor ons echter geen reden om niet één keer een activiteit te organiseren die zich exclusief richt op de pelgrim-fietser. Misschien ben jij er een of overweeg je er een te worden en broed je op plannen om met de fiets te gaan pelgrimeren.

Wellicht is deze activiteit dan voor jou dé geknipte mogelijkheid om antwoord te krijgen op vragen als:

  • Hoe begin ik eraan?
  • Waar moet ik aan denken? Welke uitrusting heb ik nodig?
  • Wat zijn de grote verschillen met stappen?
  • Welke routes zijn voor mij als beginner of gevorderde het meest geschikt?
  • Hoe en waar overnachten?

In het voormiddaggedeelte gaat Albert Remans, ervaren pelgrim-fietser, in op bovenstaande en andere vragen. Hij neemt je ook mee op enkele van zijn fietscaminos aan de hand van een uitnodigend beeldverslag.

Na de lunch (zelf picknick meebrengen!) maken we onder begeleiding een fietstocht van ca. 45 km onder het motto “Kijken naar het verleden en de toekomst”. Vertrek- en aankomstplaats aan feestzaal Nas Dom, G.A. Galopinstraat 15, Genk.

In deze nagenoeg vlakke route maken we kennis met een mix van erfgoed, vakmanschap en design. Verleden en toekomst ontmoeten elkaar in de gerestaureerde mijngebouwen en schachtblokken van C-Mine die een nieuwe creatieve invulling kregen. Diezelfde spanning tussen verleden en toekomst treffen we aan in het natuurgebied van de Wijers waarvan 1001 vijvers in het verleden een belangrijke rol vervulden ten behoeve van de visteelt en momenteel een recreatieve functie vervullen voor de ware natuurliefhebber. Als toemaatje fietsen we in Bokrijk nog even ‘door’ het water.

Praktisch

Kom je met de trein, dan bedraagt de afstand van het station tot aan Nas Dom – Feestzaal Sloveense Gemeenschap ca. 6 km. Denk aan je picknick en voorzie eventueel enige bevoorrading voor tijdens de fietstocht in de namiddag.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected].

Deelnemen

Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25.

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 5-5-2021. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

In Spanje spreekt men van een ‘bicigrino’: een ‘peregrino’ of pelgrim per fiets.
Hier in Tosantos, een plaatsje van amper 60 inwoners niet ver van Burgos, kun je als pelgrim terecht in de plaatselijke albergue.
Welke materialen ga ik kiezen, hoe weet ik of ik niet te veel of te weinig meeneem ...

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


Deze activiteit is volgeboekt.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?