Dag van de Pelgrim – Pelgrimszegen

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 25/03/2023
10:00 - 16:00

Locatie
Diocesaan Pastoraal Centrum - ingang via Varkensstraat 2

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Mechelen, Vlaams Compostelagenootschap


Opzet

Zoals elk jaar organiseert het Vlaams Compostelagenootschap een feestelijke pelgrimszegen in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen. De pelgrimszegen is een verbindend christelijk ritueel waarbij we met een handoplegging de diepe wens uitspreken dat de pelgrim én zijn tocht gezegend zouden zijn. We wensen de pelgrim al het goede toe. We vragen dat hij dit goede mag zien en ervaren, en er kracht uit halen in voor- en tegenspoed. Naast al wie dit jaar op pelgrimstocht naar Santiago wil, zijn ook de familie, de thuisblijver(s), vrienden en sympathisanten van harte welkom.

Vóór en na de plechtigheid in de kathedraal kunnen we elkaar ontmoeten in het Diocesaan Pastoraal Centrum, (ingang Varkensstraat 2) te Mechelen. Pelgrims die het wensen kunnen hun stempelboekje laten afstempelen, tijdens het onthaal, na de zegen in de kathedraal en, voor wie deelneemt aan de lunch, in het Diocesaan Pastoraal Centrum (DPC).

Belangrijk! De pelgrimszegen in de kathedraal is toegankelijk voor iedereen. Echter, wie dit jaar op tocht gaat en daarvoor de zegen en kosteloos een jakobsschelp wenst te ontvangen, moet zich wel inschrijven. We willen immers zorgen voor voldoende tekstboekjes en jakobsschelpen.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Programma

9.00 u. – Een warm onthaal, registratie en koffie in het DPC, ingang via Varkensstraat 2.
10.30 uur – Pelgrimszegen in de kathedraal. Welkom vanaf 10.10 uur.
12.30 uur – Lunch in het restaurant van het DPC. Daarna, Café “De Ware Jacob”

Ons Infopunt op ons secretariaat, Frederik de Merodestraat 18, is ook open! Je kunt er aankloppen voor alle praktische informatie voor je tocht. Ook de pelgrimswinkel is dan open.

Bereikbaarheid

Het Diocesaan Pastoraal Centrum is gelegen in het centrum in het centrum van Mechelen.

Handigst blijft de trein naar Mechelen-Nekkerspoel (10 min.) of naar Mechelen-Centraal (20 min.).
Parkeren kun je bij het station Nekkerspoel (gratis), of betalend in de parkings van de Veemarkt, Grote Markt of kathedraal.

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met zaterdag 18.3.2023.

Kies hieronder per deelactiviteit eerst het aantal personen dat je ervoor wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Opgelet! Vergeet niet meteen het juiste totaalbedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE06 2800 5620 0322 van het Vlaams Compostelagenootschap met vermelding van ‘Dag van de Pelgrim, je voornaam en je familienaam’. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?