Dag van de Pelgrim – Pelgrimszegen

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 16/03/2024
10:00 - 16:00

Locatie
Diocesaan Pastoraal Centrum

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Mechelen, Vlaams Compostelagenootschap


Opzet

Zoals elk jaar organiseert het Vlaams Compostelagenootschap een feestelijke pelgrimszegen in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen. De pelgrimszegen is een verbindend christelijk ritueel waarbij we met een handoplegging de diepe wens uitspreken dat de pelgrim én zijn tocht gezegend zouden zijn. We wensen de pelgrim al het goede toe. We vragen dat hij dit goede mag zien en ervaren, en er kracht uit halen in voor- en tegenspoed. Naast al wie dit jaar op pelgrimstocht naar Santiago wil, zijn ook de familie, de thuisblijver(s), vrienden en sympathisanten van harte welkom.

Vóór en na de plechtigheid in de kathedraal kunnen we elkaar ontmoeten in het Diocesaan Pastoraal Centrum, Frederik de Merodestraat 18 in Mechelen. Pelgrims die het wensen kunnen hun stempelboekje laten afstempelen, tijdens het onthaal, na de zegen in de kathedraal en, voor wie deelneemt aan de lunch, in het Diocesaan Pastoraal Centrum (DPC).

Belangrijk! De pelgrimszegen in de kathedraal is toegankelijk voor iedereen. Echter, wie dit jaar op tocht gaat en daarvoor de zegen en kosteloos een jakobsschelp wenst te ontvangen, moet zich wel inschrijven. We willen immers zorgen voor voldoende tekstboekjes en jakobsschelpen.

Noteer alvast de datum van zaterdag 16 maart 2024 in je agenda. Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot inschrijven volgen later.

Bereikbaarheid

Het Diocesaan Pastoraal Centrum is gelegen in het centrum in het centrum van Mechelen.

Handigst blijft de trein naar Mechelen-Nekkerspoel (10 min.) of naar Mechelen-Centraal (20 min.).
Parkeren kun je bij het station Nekkerspoel (gratis), of betalend in de parkings van de Veemarkt, Grote Markt of kathedraal.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?