Pelgrimszegen

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 26/03/2022
09:30 - 16:00

Locatie
Diocesaan Pastoraal Centrum

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Mechelen, Vlaams Compostelagenootschap, Werkgroep Spiritualiteit


Opzet

Zoals elk jaar organiseert het Vlaams Compostelagenootschap een feestelijke pelgrimszegen in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen. De pelgrimszegen is een verbindend ritueel waarbij we met een handoplegging de diepe wens uitspreken dat de pelgrim én zijn tocht gezegend zouden zijn. We wensen de pelgrim al het goede toe. We vragen dat hij dit goede mag zien en ervaren, en er kracht uit halen in voor- en tegenspoed.

Naast al wie dit jaar op pelgrimstocht naar Santiago wil, zijn ook de familie, de thuisblijver(s), vrienden en sympathisanten van harte welkom. Pelgrims die het wensen kunnen hun stempelboekje laten afstempelen, tijdens het onthaal, na de zegen in de kathedraal en, voor wie deelneemt aan de lunch, in het Diocesaan Pastoraal Centrum.

Programma

09.30 u. – Onthaal, registratie en koffie in het Diocesaan Pastoraal Centrum – ingang via Frederik de Merodestraat 18.
10.30 u. – Pelgrimszegen in de Sint-Romboutskathedraal op tien minuten wandelen van het Diocesaan Pastoraal Centrum. Vanaf 10.10 uur ben je al welkom.
12.30 u. – Lunch in het restaurant van het Diocesaan Pastoraal Centrum.
14.00 u. – Café De Ware Jakob.
16.00 u. – Afronding.

Iedereen is welkom in de kathedraal. Het onthaal, de registratie en de koffie, het ontvangen van de pelgrimszegen en de lunch zijn voorbehouden voor onze leden en hun gezinsleden.

Opgelet! Inschrijven voor het gewenste programmaonderdeel is absoluut noodzakelijk. We willen immers zorgen voor voldoende tekstboekjes en jakobsschelpen.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Bereikbaarheid

Het Diocesaan Pastoraal Centrum is gelegen in het centrum in het centrum van Mechelen.

Handigst blijft de trein naar Mechelen-Nekkerspoel (10 min.) of naar Mechelen-Centraal (20 min.).
Parkeren kun je bij het station Nekkerspoel (gratis), of betalend in de parkings van de Veemarkt, Grote Markt of kathedraal.

Deelnemen

Schrijf hieronder online in tot en met vrijdag 18-3-2022. Kies hieronder per deelactiviteit eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de naam en voornaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.
Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet, wanneer jij en/of je gezinsleden mee lunchen, het totaalbedrag ten laatste tegen zaterdag 19-3-2022 over te schrijven op bankrekeningnummer BE06 2800 5620 0322 (BIC: GBABEBB) van het Vlaams Compostelagenootschap, Frederik de Merodestraat 18, 2800 Mechelen met vermelding van ‘Pelgrimszegen’, je naam en je voornaam. Pas na ontvangst van je betaling zijn de inschrijvingen definitief.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?