Romaanse kunst op de camino en omwegen

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
vr 13/05/2022
20:00 - 22:00

Locatie
Emmaüshuis

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Zenne-Dender


Opzet

Dr. Verstraeten is longarts geweest in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis te Aalst. Hij is enorm geboeid door de Romaanse kunst. En is nog steeds op zoek naar Romaanse kunst in Frankrijk, Spanje en Italië. Hij is een enthousiaste spreker en wil graag pelgrims naar Compostela laten kennis maken met de Romaanse kunst. Na deze lezing ga je ongetwijfeld méér kunnen genieten van de Romaanse kunst op de camino.

In zijn lezing gaat het voornamelijk over de Romaanse architectuur (kerkjes, abdijen en kathedralen) en de Romaanse beeldende kunst (kapitelen en timpanen). Het is geen simpele opeenvolging van beelden en foto’s. Dr. Peter Verstraeten plaatst het geheel onmiddellijk in een historische context; hij gaat uitgebreid in op de reden waarom er zo een explosie van Romaanse kerken was; ook de diverse invloeden van andere culturen en stijlen op die Romaanse kunst worden toegelicht. Hij geeft uitleg bij de soms moeilijk te interpreteren betekenis van diverse kapiteel- en timpaanbeelden.

Het boek “Ontmoeting met de Romaanse kunst langs de wegen en zijwegen naar Santiago de Compostela” van Adriaan De Roover (uitgave van het Vlaams Compostelagenootschap) kun je ter plaatse aan verminderde prijs kopen.

Iedereen is welkom. De opbrengst van deze avond gaat naar de afdeling Palliatieve Zorgen van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis te Aalst.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail [email protected] of bel naar 0473 95 25 85.

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 11.5.2022.

Opgelet! Vergeet niet het totaalbedrag ten laatste op woensdag 11.5.2022 over te schrijven op bankrekeningnummer BE16 0017 0228 9574 van het Vlaams Compostelagenootschap – afdeling Zenne-Dender met vermelding van ‘Romaanse kunst’, je voornaam en je familienaam, aantal deelnemers. Een drankje is in de prijs inbegrepen. Pas na ontvangst van je betaling bevestigen we je inschrijving als definitief.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Catedral de Santiago - Pórtico de Gloria

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?