Romaanse kunst op de camino en omwegen

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
vr 20/03/2020
20:00 - 22:00

Locatie
Emmaüshuis

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Zenne-Dender


Om onze deelnemers en vrijwilligers te beschermen tegen het coronavirus en verdere verspreiding in te dijken, laten we de lezing Romaanse kunst op de camino en omwegen niet doorgaan. Deze activiteit organiseren we wellicht opnieuw in het najaar. Lees meer over de gevolgen van het coronavirus op Pelgrimeren en het coronavirus.

Opzet

Dr. Verstraeten is longarts geweest in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis te Aalst. Hij is enorm geboeid door de Romaanse kunst. En is nog steeds op zoek naar Romaanse kunst in Frankrijk, Spanje en Italië. Hij is een enthousiaste spreker en wil graag pelgrims naar Compostela laten kennis maken met de Romaanse kunst. Na deze lezing ga je ongetwijfeld méér kunnen genieten van de Romaanse kunst op de camino.

In zijn lezing gaat het voornamelijk over de Romaanse architectuur (kerkjes, abdijen en kathedralen) en de Romaanse beeldende kunst (kapitelen en timpanen). Het is geen simpele opeenvolging van beelden en foto’s. Dr. Peter Verstraeten plaatst het geheel onmiddellijk in een historische context; hij gaat uitgebreid in op de reden waarom er zo een explosie van Romaanse kerken was; ook de diverse invloeden van andere culturen en stijlen op die Romaanse kunst worden toegelicht. Hij geeft uitleg bij de soms moeilijk te interpreteren betekenis van diverse kapiteel- en timpaanbeelden.

Het boek “Ontmoeting met de Romaanse kunst langs de wegen en zijwegen naar Santiago de Compostela” van Adriaan De Roover (uitgave van het Vlaams Compostelagenootschap) kun ter plaatse aan verminderde prijs kopen.

Iedereen is welkom. We waarderen je vrijwillige bijdrage (donativo), want de opbrengst van deze avond gaat naar de afdeling Palliatieve Zorgen van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis te Aalst.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail [email protected] of bel naar 0473 95 25 85.

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met donderdag 19.03.2020.

Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Catedral de Santiago - Pórtico de Gloria

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?