Stappen als pelgrims langs de Via Limburgica

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 12/03/2022
09:30 - 17:00

Locatie
Ruttermarkt

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

Wandelen als pelgrims én onderweg en nadien ideeën uitwisselen over pelgrimeren, over tochten: dát staat de Compostelagroep Tongeren en de afdeling Limburg van het Vlaams Compostelagenootschap voor ogen bij de organisatie van deze activiteit.

We doen een luswandeling van ca. 15 km met vertrek- en aankomstplaats op de markt in Rutten (Tongeren). We nemen er onze tijd voor. Onderweg willen we, net als op de camino, halt houden op inspirerende plaatsen, aandacht hebben voor het historisch-cultureel aanbod, een goede babbel én het onverwachte op de weg.

We willen als pelgrims stappen. We kozen daarom een route de camino waardig: verharde én onverharde wegen, wat bergop én bergaf, ruig én verhard terrein, langs de Jeker én zelfs op een stukje Limburgse ‘meseta’. Samen wandelen op een caminoparcours in pelgrimsuitrusting maakt de tocht nog authentieker. Het is een goed aanknopingspunt om onderweg stapervaringen uit te wisselen en een mooie gelegenheid voor nieuwkomers om alle uitleg te krijgen over een correcte bepakking voor Santiagostappers. Draag dus je rugzak met je schelp, je picknick en water, en alles wat je voor een wandeldag op de camino denkt nodig te hebben. Oefen je graag ‘rugzak-stappen’? Dan zorg je er voor dat hij best 8 kg weegt.

Vanuit Rutten volgen we de Via Limburgica. We stappen langs de Jeker en passeren de taalgrens om in het mooie Otrange (Wouteringen), een authentiek Waals dorpje, te picknicken. Via ruilverkavelingswegen over een open vlakte met weinig beschutting gaat het dan richting Herstappe, het kleinste dorpje van Vlaanderen. Vanaf hier laten we de ‘Limburgse meseta’ achter ons en volgen we de Ezelsbeek om rond 15.30 uur terug aan te komen bij café Het Lindehof in Rutten.

We maken van het Lindenhof een Jakobscafé in caminosfeer. Er staan pelgrimstafels klaar met infomateriaal over Compostela. Zo kunnen we als pelgrims onder elkaar nog meer ervaringen delen en vragen beantwoorden van kandidaat-pelgrims. We zorgen zeker voor informatie over de meest populaire wegen naar Compostela (Camino Francés, Camino del Norte, Camino Portugués …), de  pelgrimspaden door Vlaanderen en ook over andere Spaanse Camino’s.

Speciaal voor deze gelegenheid opent café Het Lindehof die ochtend haar deuren al om 09.30 uur voor pelgrims die vóór de start nog even willen genieten van een drankje.

Laat deze unieke kans niet voorbijgaan!

We verwachten van de deelnemers dat ze alle geldende maatregelen respecteren  ter voorkoming van verspreiding van het COVID-19 virus.

Deelnemen

Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot 30. Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 9.3.2022. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

We volgen tijdens de heenweg de loop van de Jeker
Het Heilig Huisje in Herstappe
We doen ook een stukje Limburgse 'meseta' aan

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?